Main Content

Bruno Fernandes bude najväčším prestupom zimy: Takéto má možnosti

piatok, 27. september 2019 11:19 | Autor: Timotej Gašper

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes | zdroj: TASR

Je veľmi pravdepodobné, že Bruno Fernandes v zime zmení dres, pričom z toho môže byť pokojne najväčší prestup zimy. Aké má však možnosti a kto každý má oňho záujem?

Bruno Fernandes sa dostal do širokého povedomia hlavne po sezóne 2018/2019, kedy z pozície ofenzívneho stredopoliara prekonával rekord za rekordom a sezónu ukončil s úžasnou bilanciou 32 gólov a 18 asistencií v 53 zápasoch. O vtedy 24-ročného portugalského reprezentanta sa už počas jari aktívne zaujímali viaceré celky, pričom záujem išiel primárne z Talianska aj Anglicka. Kluby ako Neapol, Juventus, Inter, AC, Manchester United, Manchester City, Liverpool či Tottenham sa spomínali azda v každej špekulácií spojenej s budúcnosťou Bruba Fernandesa. 

Prestup do jedného z uvedených celkov vyzeral pomerne reálne, keďže ako je známe, lisabonský Sporting rád zarába za svoje hviezdy. Fernandes prišiel do Lisabonu v lete 2017 z Janova, pričom stál 10 miliónov eur. Aj napriek tomu, že ho v lete Sporting nepredal, je viac než isté, že z rodnej krajiny bude čoskoro odchádzať za minimálne šesťkrát viac.

Fernandes sa viackrát vyjadril, že ho láka Premier League, pričom k prestupu dôjde pravdepodobne už v zimnom prestupovom okne. Pretrvávajúci záujem má Manchester United aj Tottenham, pričom oba celky hľadajú do záložných radov nový tvorivý vietor. Do úvahy však stále spadajú aj Liverpool aj Manchester City, keďže obaja majú taktiež záujem nájsť si nového tvorcu akcií a „posúvača“ hry. 

Okrem anglických celkov je možné, že po Fernandesovi siahne PSG či Inter, no najjasnejšie vyzerá odchod do Premier League. Percentuálne sa zdá, že najbližšie k Fernandesovi má Tottenham, ktorý sľubuje veľa priestoru na hru, keďže klub sa pripravuje na odchod Christiana Eriksena. Plány Spurs však môže prekaziť finančne neodbytný Manchester United, ktorý ostal po letnom prestupovom okne s nie veľmi skúseným kádrom, zvlášť v ofenzíve.