Main Content

NBA: Trénerom sezóny Scott Brooks z Oklahoma City

štvrtok, 22. apríl 2010 12:08 | Autor: TASR

NBA: Trénerom sezóny Scott Brooks z Oklahoma City
NBA: Trénerom sezóny Scott Brooks z Oklahoma City | zdroj: SITA

Scott Brooks priviedol Thunder do play-off prvý raz od presťahovania organizácie zo Seattlu a zaznamenal s nimi najväčšie zlepšenie v porovnaní s uplynulým ročníkom spomedzi všetkých 32 účastníkov súťaže.

Na lavičke basketbalového klubu Oklahoma City Thunder sedí najlepší tréner vrcholiaceho ročníka severoamerickej NBA. Scott Brooks priviedol mladý tím do play-off prvý raz od presťahovania organizácie zo Seattlu a zaznamenal s ním najväčšie zlepšenie v porovnaní s uplynulým ročníkom spomedzi všetkých 32 účastníkov súťaže. Zatiaľ čo v sezóne 2008/09 mali Thunder na konte 23 víťazstiev a 59 prehier, v nasledujúcej už dokázali vyhrať 50 stretnutí základnej časti a zabezpečiť si ôsme miesto znamenajúce postup do štvrťfinále play-off Západnej konferencie proti obhajcovi titulu Los Angeles Lakers. Po dvoch zápasoch v Staples Center zatiaľ Brooksovi zverenci prehrávajú 0:2. Tím z Oklahomy mal vo vydarenom ročníku vo svojich radoch najlepšieho strelca NBA Kevina Duranta, ktorý kraľoval v tejto štatistike ako najmladší hráč v histórii súťaže.

Scott Brooks prežíva na pozícii hlavného trénera svoju premiéru v play-off. Začínal ako asistent v Sacramente, Denveri a Oklahome, kde z neho v novembri 2008 spravili dočasného hlavného kouča. Definitívu dostal až pred záverečným zápasom uplynulej sezóny. V ankete severoamerických novinárov získal 480 bodov, na 71 hlasovacích lístkoch figuroval na prvom mieste. Druhé miesto patrí Scottovi Skilesovi z Milwaukee (313 bodov), tretie Natovi McMillanovi z Portlandu (107).