Main Content

REBRÍČEK: Kto ovládne Premier League? Predpoveď po štvrtine súťaže.

sobota, 12. november 2011 14:00 | Autor: Jakub Vaverka

REBRÍČEK: Kto ovládne Premier League? Predpoveď po štvrtine súťaže.
REBRÍČEK: Kto ovládne Premier League? Predpoveď po štvrtine súťaže. | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Mnohí odborníci sa zhodujú, že Premier League je tuto sezónu tak vyrovnaná, ako dávno nebola. O titul bojujú minimálne tri tímy a o miestenky , ktoré zaručujú Ligu Majstrov je „tlačenica“ až po siedme miesto. V každom kole môže prakticky vyhrať každý s každým, takže fanúšikov boje na Britských ostrovoch asi nikdy neomrzia. My sme si pre vás pripravili rebríček TOP 5 najväčších kandidátov na titul, v ktorom sme zohľadnili aktuálnu formu hlavných kandidátov.

1. MANCHESTER CITY

Aktuálnym lídrom najkvalitnejšej ligy sveta je ešte nedávno menej známy manchesterský klub, ktorý však má s dávkou nadsázky takmer neobmedzené finančné možnosti. V mužstve sa od leta udomácnil Sergio Aguero, ktorý si v útoku dokonale sekunduje s Bosniakom Džekom a „zlým chlapcom“ Mariom Balotellim. V bráne majú City istotu v podobe reprezentačného brankára Joea Harta , ktorý nezvykne púšťať lacné góly a na lavičke Citizens stojí taliansky odborník Roberto Mancini. Manchester City má všetky predpoklady na to, aby sa stal majstrom Premier League, no chýbajú mu potrebné skúsenosti v boji o titul, čo môže byť v konečnom dôsledku rozhodujúcim faktorom.

Náš odhad na zisk titulu: 35%

2. CHELSEA FC


Niektorí možno budete namietať, prečo sme na druhé miesto zvolili Chelsea, keďže The Blues sa v poslednom čase pomerne trápili. Pravda je však taká, že v prípade anglického vicemajstra ide len o dočasnú krízu a pravá sila Londýnčanov sa ukáže až niekedy na jar. Na lavičke „Blue Lions“ je ambiciózny trénerský mladík André Villas Boas, ktorého José Mourinho dokonale naučil ako chutí imperatív víťazstva a na to by „AVB“ rád nadviazal. Čo sa týka kádra, tak ten Chelsea patrí medzi najsilnejšie v lige a skladá sa okolo kapitána Terryho, špílmachra Lamparda a útočníka Fernanda Torresa, ktorý v optimálnej forme dokáže zostreliť každého. Navyše keď sa po zranení uzdraví Michael Essien do zálohy The Blues pribudne potrebný pokoj. V posledných dvoch sezónach Chelsea získala titul a obsadila druhé miesto takže s ňou rozhodne treba rátať aj pre túto sezónu.

Náš odhad na zisk titulu: 30%

3. MANCHESTER UNITED

Keď sa spomína slovo titul alebo dominancia, tak rozhodne nemôžeme zabudnúť na momentálne najpopulárnejšie anglické mužstvo Manchester United. Obhajoba titulu je vždy ťažká a v lige ako Premier League to platí dvojnásobne. Sir Alex Ferguson je však v dobrom slova zmysle schopný všetkého a zo svojho tímu dokáže aj v poslednej minúte nadstavenia vydať maximum pre dosiahnutie úspechu. United sa pred sezónou umne posilnili, keď do stredu zálohy pribudla bývalá hviezda Aston Villy Ashley Young, ktorý dokáže zamotať hlavu aj najlepším obrancom na svete.  Do brány prišiel mladík De Gea, ktorý v prebiehajúcom ročníku inkasoval niekoľko lacných gólov, no napríklad v zápase proti Liverpoolu bol najväčšou hviezdou tímu. Postupne sa z neho stane bez pochýb veľká opora timu. Útočné duo v zložení Rooney - Chicharito funguje navyše ako hodinky, nehovoriac o tom, že v kádri sa objavujú ďalšie ofenzívne hviezdy na čele s Welbeckom . Červení Diabli patria k najhorúcejším kandidátom na zisk primátu, o tom bez diskusie.

Náš odhad na zisk titulu: 30%

4. ARSENAL

Zverenci Arséna Wengera vstúpili do Premier League ako zo zlého sna, keď si zapísali niekoľko nepresvedčivých výsledkov a vrcholom všetkého bola prehra 2-8 na Old Trafforde. Kuvičie hlasy sa začali okamžite ozývať a Wengerove časy na lavičke Gunners boli podľa viacerých médií zrátané ... Francúzsky odborník však medzitým naďalej robil svoju robotu na 100% a postupne dostal Kanonierov z najhoršieho. V bitke o Londýn vyhral Arsenal na Stamford Bridge 5-3, čím dostal nový impulz a v tabuľke sa šplhá pomaly nahor. Navyše v TOP forme sa opäť ocitol Robin Van Persie, ktorý zložil hetrikom Chelsea a v dobrom na neho nebudú spomínať ani ďalšie tímy. Vzhľadom na slabý štart do sezóny v Arsenale nad titulom už nerozmýšľajú. Sústredia sa na boj o miestenku do Ligy majstrov a čoraz viac na to, aby vedenie získalo počas zimy nové posily a hlavne podpísalo nový viacročný kontrakt s hviezdou tímu Robinom Van Persiem.

Náš odhad na zisk titulu: 5%

5. FC LIVERPOOL

Na piate miesto sa okrem „The Reds“ núkal nepochybne aj Tottenham a možno šokujúco aj prekvapenie sezóny z Newcastle. My sme však uprednostnili mužstvo vedené Kennym Dalgishom, ktoré podľa nás predvedie v zostávajúcej časti sezóny zlepšené výkony. Najväčším problémom aktuálneho FCL je práve spomínaná forma. Martin Škrtel a spol. striedajú svetlejšie chvíľky s tými slabšími a to sa odzrkadľuje aj v tabuľke, kde sú za vyššie spomínanými tímami a dokonca aj za Newcastlom a Tottenhamom. Hráči ako Suaréz, Carroll alebo Adam majú potenciál na to, aby podkúrili každej obrane, no predvedená hra The Reds občas ani zďaleka nenapĺňa potenciál tohto mužstva.

Náš odhad na zisk titulu: 0%

Anglická liga je v súčasnosti zamotaná ako prvotriedna detektívka. Okrem „Veľkej štvorky“, ktorá sa však definitívne rozrástla na veľkú päťku (alebo dokonca šestku?) môžu poradie na konci sezóny výrazne ovplyvniť aj viaceré nevyspytateľné mužstvá na čele s Newcastlom, ktorý doteraz ešte neprehral. 
Anketa :
Aké bude podľa vás poradie na prvých piatich miestach?