Main Content

Manchester United v januári zabojuje o hviezdu konkurencie

pondelok, 14. október 2019 10:52 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Manchesterský celok sa v zimnom prestupovom období bude snažiť oslabiť konkurenciu vo svoj prospech, pričom v hre je prirodzene aj astronomická čiastka. 

Klub z Old Trafford neprežíva práve najjasnejšie obdobie. Dôvodom krízy sú nielen zranenia kľúčových hráčov, no tiež zlá výsledková vlna a neskúsenosť kádru. Vedenie dalo Ole Gunnarovi Solskjaerovi takpovediac voľnú ruku, no teraz je otázne, ako dlho sa ešte nórsky tréner dokáže udržať na lavičke „Red Devils“. Záchranným kolesom pre Manchester United by malo byť zimné prestupové obdobie, v ktorom chce klub zachrániť čo sa dá a vystužiť káder pred jarnou časťou sezóny, kde sa na viacerých frontoch bojuje doslova o krk. 

Jedným z pomocných faktorov by mohol byť podľa všetkého aj anglický hviezdny mladík, Declan Rice. Opora West Hamu bola s odchodom na Old Trafford spájaná už v lete 2019, no vtedy k prestupu nedošlo. Rice sa ako moderný defenzívny univerzál vie postaviť na post stopéra, no primárne „čistí hru“ ako defenzívny štít na pozícii „šestky“. Manchester United hľadá aspekt, ktorý by nakopol herné usporiadanie a dal hviezdam v červenom drese konkrétny smer. Práve Declan by podľa plátku Mail mohol plniť túto úlohu, no problémom budú ako vždy peniaze. 

Declan Rice
Declan Rice | zdroj: TASR

Podľa periodika Mail chce Manchester United ponúknuť 70 miliónov libier, pričom svoj návrh nemajú v pláne pozmeňovať o akýkoľvek detail. Otázne je, ako sa k tejto veci postaví West Ham, ktorý to môže využiť a stratiť oporu, alebo čakať na ďalšie ponuky, ktoré by v istom prípade mohli pokojne prevýšiť aj 100 miliónovú hranicu. Manchester United je pripravený na rušné prestupové obdobie, keďže s príchodom na Old Trafford sa spája viacero zvučných mien.