Main Content

Blues navštívili Donalda Trumpa. Venovali mu dres s číslom 45

streda, 16. október 2019 08:49 | Autor: Marek Ďaďo

St. Louis u Trumpa
St. Louis u Trumpa | zdroj: YouTube

Je tradíciou, že každý tím, ktorému sa podarí vyhrať slávny Stanley Cup, navštívi prezidenta Spojených štátov. Výnimkou neboli ani St. Louis Blues. Tí sa ceremónie zúčastnili ako tím a nikto z víťaznej partie v Bielom dome nechýbal.

Ako informuje portál cbc.ca, hráči St. Louis navštívili Donalda Trumpa. Nenapodobnili tak mužstvá z iných severoamerických líg, ktoré sa ceremónie nezúčastnili, respektíve ani nedostali pozvánku. 

V kabíne Blues je veľa Kanaďanov a po lete zostal v tíme iba jeden Američan z partie, ktorá v júni dokázala poraziť Boston Bruins vo finále Stanley Cupu. „Nezáleží na tom, čo robíme. robíme to ako partia,“ povedal alternatívny kapitán Alex Steen.

Trump sa však nevenoval iba hokeju. Miestami rozprával o tom, ako domov priviesť vojakov zo zahraničia, o akciovom trhu, a venoval sa aj udalostiam posledných dní, keď spomenul, že viceprezident Mike Pence vycestoval do Turecka s cieľom dosiahnuť dohodu o prímerí medzi Turkami a Kurdami.

Keď sa vrátil späť k Bluesmanom, venoval sa ich jazde snov, kedy sa St. Louis z posledného miesta vypracovalo na šampióna NHL. Nezabudol pritom spomenúť mená Alexandra Steena, majiteľa Toma Stillmana, kapitána Alexa Pietrangela, brankára Jordana Binningtona, útočníka Jaden chwartza (ktorého označil za Jasona) a najproduktívnejšieho hráča play off - Ryana O’Reillyho.

Prezident ešte zmienil pieseň Gloria od Laury Braniganovej z roku 1982, ktorá sa stala víťazným songom Bluesmanov. Nepovšimnutá nezostala ani mladá fanúšička Laila Andersonová, ktorá tím inšpirovala svojím bojom so vzácnou auto-imúnnou chorobou.

Majiteľ Tom Stillman venoval Trumpovi dres (s číslom 45) a dodržal tak dlhoročnú tradíciu. Ešte raz treba zmieniť fakt, že sa ceremónie zúčastnil celý tým Blues. Pri poslednej návšteve sa totiž niečo podobné neudialo, keďže brankár Braden Holtby a útočník Brett Connolly z Washingtonu odmietli pozvanie, pretože tak chceli vyjadriť podporu svojmu spoluhráčovi Devante Smith-Pellymu.