Main Content

Real Madrid pôjde po novej hviezde Holandska

štvrtok, 17. október 2019 16:25 | Autor: Timotej Gašper

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Najnovšie prestupové špekulácie informujú, že Real Madrid sa v najbližšom roku pokúsi získať vychádzajúcu oporu holandského futbalu.

Real Madrid je známy prestupovou politikou, ktorej cieľom je pomerne často obmieňať káder a za astronomické čiastky získavať najextravagantnejších či najznámejších hráčov súčasnosti. V poslednej dobe sa Real zameral na mladších hráčov, na ktorých chce postaviť budúcnosť, za čo hovoria napríklad mená ako Militao, Jovič, Vinicius či Rodrygo. Aktuálne sa klub z hlavného mesta Španielska rozhodol zapojiť do boja o jednu z najväčších mladých hviezd tejto sezóny, ktorou je Donyell Malen. Holandský krídelník si v drese PSV Eindhoven razí cestu na vrchol a svojimi výkonmi púta čoraz viac pozornosti. 

Malen začínal s futbalom v prestížnej akadémie Ajaxu Amsterdam, odkiaľ odišiel do mládežníckych výberov Arsenalu. V Londýne sa však neuchytil podľa predstáv a v lete 2017 nasledoval návrat do Holandska, no už do tímu z Eindhovenu. Malenovi tento ťah vyšiel perfektne, keďže v kádri PSV sa rýchlo udomácnil a začal predvádzať skvelé výkony. V tejto sezóne je zatiaľ na roztrhanie, keďže v 16 zápasoch dokázal streliť 18 gólov a na ďalších šesť aj prihral. Najjasnejšie sa blysol v zápase proti Vitesse, v ktorom strelil úžasných päť gólov. 

O Donyella má záujem hŕstka klubov z Premier League aj La Ligy, ktorú najsilnejšie zastupuje hlavne Real Madrid. Pusinky chcú do tímu mladých hráčov s technickým nadaním a veľkým potenciálom, čo Malen dokonale spĺňa. Real Madrid však musí v tejto veci poriadne zabrať, keďže do cesty sa mu pripravujú postaviť Arsenal či Liverpool. Portál Sky Sports však píše, že ak sa v nasledujúcich 12 mesiacoch Donyell Malen rozhodne prestúpiť z Eindhovenu, malo by to byť práve na Santiago Bernabeu.