Main Content

Rafael van der Vaart naložil Maguireovi: Medzi amatérmi nájdem troch ako je on

streda, 23. október 2019 15:04 | Autor: Timotej Gašper

Harry Maguire
Harry Maguire | zdroj: TASR

Holandský bývalý futbalista sa obul do najdrahšieho obrancu sveta a prirovnal ho k amatérom.

Rafael van der Vaart počas kariéry vystriedal viacero klubov, pričom pamätné sú jeho angažmány v Ajaxe, Hamburgu, Reale Madrid či Tottenhame. Bývalý stredopoliar je na kariérnom „dôchodku“ od novembra 2018 a aktuálne sa vo veku 36 rokov venuje rôznym analýzam či komentárom. Naposledy sa však holandský stredopoliar obul do anglického obrancu Harryho Maguirea, čo ihneď otriaslo všetkým mediálnymi plátkami. 

Reprezentant anglického futbalu sa v Leicestri stal výraznou oporou a veľkou hviezdou, čo vyvolalo veľký záujem od viacerých klubov. Najčastejšie sa však spájal s Manchestrom United, pričom k tomuto prestupu došlo v auguste 2019. Cena za 26-ročného robustného stopéra sa vyšplhala na 87 miliónov eur, čím bol stanovaný nový prestupový rekord za obrancu. Začiatok v novom drese nebol pre Harryho Maguirea vôbec zlý, no neskôr sa celý tím z Old Trafford potopil to mierneho útlmu, čo malo za následok zlé výsledky a prirodzene výraznú kritiku. 

Či je Harry Maguire pre obranu Manchestru United spásou, sa ukáže neskôr, no napriek tomu si na ňom nedávno „zgustol“ spomínaný Rafael van der Vaart, ktorý v rozhovore pre Ziggo Sport povedal: „Je dobrý, má nejakú hodnotu a vie niečo spraviť. Ale nie je hodný takých peňazí. Ak je on hodný svojej čiastky, potom je Virgil van Dijk hodný 300 miliónov eur. V nedeľu poobede chodím hrať futbal s partiou amatérov, pričom by som tam našiel ihneď troch takých, ako je Maguire. Myslím to naozaj vážne. Možno nie je správne takto hovoriť, ale myslím si to,“uviedol van der Vaart pre Ziggo Sport.