Main Content

Jurgen Klopp si myslí, že VAR nikdy nebude dokonalý

streda, 13. november 2019 08:31 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner Liverpoolu Jurgen Klopp si nerobí zbytočné nádeje a uvedomuje si, že systém VAR pravdepodobne nikdy nebude dokonalý.

Manchester City v šlágri kola v nedeľu prehral na ihrisku Liverpoolu 1:3 a The Reds majú na čele tabuľky už osembodový náskok. Tréner majstra Pep Guardiola sa hneval na VAR a na rozhodcov, požadoval pre svojich zverencov pokutové kopy. Pohľad pridáva kormidelník liverpoolskeho FC Jurgen Klopp.

„VAR sa môže zlepšiť, naozaj môže. Nikdy to nebude fungovať na sto percent, to vie každý. Existuje však pár vecí, na ktorých by sa zapracovať dalo,“ povedal Klopp na konferencii trénerov vo švajčiarskom Nyone.

„Keď hovoríme o VAR a o rukách či ofsajdoch, je jasné, že je priestor na zlepšenie. UEFA publikovalo niekoľko tipov pre rozhodcov, ktoré by mohli pomôcť. Chyby sa objavujú a môžu za ne ľudia. Nikto z nás nie je dokonalý a to nikto ani nepožaduje. Chceme, aby boli robené správne rozhodnutia,“ tvrdí nemecký kouč.

Liverpool je na čele Premier League, za ním je s osembodovou stratou dvojica Leicester City – Chelsea. Manchester City je až štvrtý a na čelo tabuľky stráca už deväť bodov.