Main Content

Corgoň liga - zostava minulého kola podľa portálu Sport7.sk

piatok, 23. apríl 2010 13:20 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava minulého kola podľa portálu Sport7.sk
Corgoň liga - zostava minulého kola podľa portálu Sport7.sk

28. kolo Corgoň ligy, ktoré bolo sprevádzané štátnym smútkom je za nami. Prinieslo opäť množstvo zaujímavých výsledkov. Bratislavský Slovan stratil v zápase s Petržalkou dôležité dva body a za vedúcou Žilinou už zaostáva o 5 bodov. Mužstvá bojujúce o záchranu získali cenné body na ihriskách súperov. Dunajská Streda v Senici za remízu 2:2, Dubnica v Banskej Bystrici.

Ospravedlňujeme sa za zverejnenie článku s časovým omeškaním, ktoré bolo spôsobené technickými problémami nášho redaktora.

Sumár výsledkov 28. kola

ŠK Slovan Bratislava – MFK Petržalka  1:1
Góly: Sylvestr – Cafu

MŠK Žilina – MFK Ružomberok  1:0
Góly:  Jež (11 m)

Spartak Trnava – MFK Košice  4:0
Góly:  Banovič, Juhász, Guldan, Pitio

FC Nitra – 1. FC Tatran Prešov  4:2

Góly:  Rák 3, Glenda – Katona, Bernardo

Dukla Banská Bystrica – MFK Dubnica  1:1
Góly:  M. Ďuriš – Lupták
FK Senica – FK DAC 1904 Dunajská Streda  2:2
Góly: Piroska, Pavlovič – Yavarzadeh, Bajevski


Zostava 28. kola Corgoň ligy


Brankár

Ján Novota (DAC Dunajská Streda):
kapitán Dunajskej Stredy si opäť vytiahol čarovný prútik, tentoraz v zápase so Senicou. Jeho mužstvo viedlo v zápase dvakrát, napokon sa mohli tešiť zo zisku cenného bodu. Svoj tím podržal na bránkovej čiare a s väčšou dávkou šťastia by mohli Dunajskostredčania získať aj všetky tri body.

Obrancovia

Patrik Banovič (Spartak Trnava)
: mladý obranca Trnavy podal v zápase proti Košiciam výborný výkon. Útočníkov nepúšťal do vyložených šancí, navyše strelil druhý gól svojho mužstva.

Ján Maslo (MŠK Ružomberok):
stredný obranca Ružomberka bol napriek prehre so Žilinou pilierom obrany svojho mužstva. Výborne odrážali útoky hráčov domácich, napokon však kapitulovali z pokutového kopu. Napriek prehre nemusí smútiť, jeho mužstvo potrápilo favorizovanú Žilinu.

Ondrej Šourek (MŠK Žilina): veľa práce v obrane nemal, keďže hráčov Ružomberka nepúšťala skvela defenzíva jeho tímu do vyložených šancí. O skvelom obrannom počítaní svedčí pomer striel na bránu, ktorý bol 3:0 v prospech Žiliny.

Stredopoliari


Alexandar Bajevski (DAC Dunajská Streda)
: napriek tomu, že je rodený útočník, v Senici nastúpil v strede pola. Hlavne v druhom polčase ukázal veľa futbalovosti, svoj výkon okorenil aj streleným gólom.

Róbert Jež (MŠK Žilina): kapitán Žiliny vynikal futbalovými vedomosťami a hlavne skúsenosťami. V zápase proti Ružomberku chladnokrvne premenil nariadený pokutový kop a vďaka tomu jeho mužstvo získalo dôležité tri body.  

Ivan Hodúr (FC Nitra):  Stredopoliar Nitry svojimi skúsenosťami a finálnymi prihrávkami pomohol svojmu mužstvu k výhre nad tatranským Prešovom. Vo výbornom zápase bol lídrom stredu poľa i nebezpečný v ofenzíve.

Erik Lupták (MFK Dubnica): mladý ľavonohý stredopoliar strelil pekný gól z priameho kopu, čím sa jeho mužstvo v zápase s Banskou Bystricou ujalo vedenia. Napokon jeho gól stačil na zisk bodu, ktorý má pre Dubnicu cenu zlata.

Útočníci

Róbert Rák (FC Nitra):
v posledných kolách hrá vo vynikajúcej forme, čo potvrdil hetrikom v tom poslednom. V jarnej časti strelil už v druhom zápase tri góly, celkovo má na konte 18 presných zásahov a 6 gólový náskok na čele strelcov ligy.

Michal Ďuriš (Dukla Banská Bystrica):
v útoku proti Dubnici bol veľmi nebezpečný, vytvoril si niekoľko sľubných šancí, z ktorých napokon raz skóroval. Jeho strelený gól znamenal vyrovnanie v zápase a zisk jedného bodu.
 
Martin Guldan (Spartak Trnava): najlepší hráč Spartaka v zápase s Košicami. Podal výborný výkon a strelil tretí gól svojho mužstva.

Tréner kola:


Ivan Galád (FC Nitra):
Na prebudení útočníka Ráka má najväčšiu zásluhu práve on. Kanonier Nitry v jesennej časti hrával na poste pravého stredopoliara, ale preradenie do útoku odvďačil strelenými gólmi. Mužstvo trénera Galáda proti Prešovu podalo výborný výkon. V zápase bolo veľa krásnych momentov i gólov, čo sa muselo páčiť aj nitrianskym divákom.



Zostava 28. kola Corgoň ligy:


Novota

Banovič     J. Maslo     Šourek

  Bajevski     Jež          Hodúr         Lupák

Rák        Ďuriš         Guldan

Tréner: Ivan Galád