Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 13. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 20. november 2011 01:03 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 13. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 13. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám predzápasovú analýzu k nedeľňajšiemu zápasu Hamburgu s Hoffenheimom, ktorý začína o pol šiestej podvečer.

HAMBURG - HOFFENHEIM, 17.30h

Hamburg nastúpil naposledy proti domácemu Leverkusenu, kde Leverkusen už v úvode strelil dva góly a Hamburg prehrával 2:0. Hra hostí nebola vôbec zlá, no obrana si opäť neodpustila svoju povestnú hrúbku, ktorú sa im podarí spraviť takmer v každom zápase. Potom však celý tím zabral a bolo vidieť obrovskú snahu Hamburgu. To sa im nakoniec vyplatilo a hráči Westerman a Jansen dokázali vyrovnať. Tento zápas určite zvýšil sebavedomie tímu, pretože vyrovnať dvojgólvú stratu na ihrisku súpera sa nepodarí každý deň.

Hoffenheim sa predstavil v minulom kole doma proti Kaiserslauternu. Tento zápas sprevádzalo množstvo nevyužitých šancí z oboch strán. Nakoniec ako prvý skórovali domáci a polčas sa skončil výsledkom 1:0. Hoffenheim bol však v druhom polčase veľmi bezzubý a smerom vpred bola ich hra mizerná. Kaiserslautern nakoniec vyrovnal na 1:1 a odniesol si so sebou bod.

Tabuľky a štatistiky

Hamburg pomaly ale isto začína bodovať a v tabuľke opäť stúpol. Momentálne sa nachádza na 16-tom mieste. Má  10 bodov a stále sa nachádza v zóne ohrozenia. Doma bude chcieť určite bodovať naplno, keďže sa mu to doteraz ešte nepodarilo a u fanúšikov to vrie. Zrejme nikoho by nebavilo chodiť sa pozerať na prehry a remízy svojho tímu. Presne toto zažívajú fanúšikovia Hamburgu. Z domáceho ihriska si zatiaľ odniesli iba 3 body za 3 remízy. Rovnako 3-krát prehrali. Forma tímu sa konečne zlepšuje. Neprehrali už 4 zápasy v rade, no napriek tomu vyhrali iba raz, pretože až 3-krát remízovali. HSV má nového trénera T. Finka. Jeho rukopis sa začína výrazne prejavovať na hre tohto tímu. V minulosti hráči Hamburgu zakladali útoky výlučne nakopávanými loptami. V súčasnosti hru ťahajú po krajoch ihriska, čo im ide oveľa lepšie. Na ich hru sa dá konečne pozerať a obrana sa tiež začína zlepšovať. Zranený je najlepší strelec HSV Petric. Petric však nehral ani v minulom zápase, kde ho zastúpil dobre hrajúci Guerrero.

Hoffenheim hrá v poslednej dobe veľmi zle a prehrali posledné 3 zápasy na ihriskách súpera. Schalke ich porazilo 3:1, Stuttgart 2:0 a Kolín tiež 2:0. Hoffenheimu sa nedarí skórovať a minulý zápas naznačuje tomu, že kríza sa ešte nepominula. Po dobrom vstupe a úvode sezóny začína forma Hoffenheimu klesať. Momentálne sú na 9-tom mieste, s čím môžu byť spokojní. Z posledných piatich zápasov získali 5 bodov za jednu výhru a 2 remízy. Hoffenheim sa nemôže sťažovať na chýbajúcich hráčov. Zranený je totiž len Matthias Jaissle.

Vzájomné zápasy hovoria v prospech Hamburgu v pomere 3:2. Remízou sa vzájomný zápas týchto tímov končil 2-krát. Verím Hamburgu, že sa mu podarí doma konečne zvíťaziť. V zápase proti Hoffenheimu by sa už mali vyvarovať hrúbke v obrane a pripísať si prvé 3 domáce body. Tipujem teda výhru HSV s kurzom 2,47. 

  • Náš tip: výhra Hamburgu (kurz okolo 2,5)