Main Content

Pohronie sa proti Seredi dočkalo prvého domáceho víťazstva v lige

sobota, 7. december 2019 16:12 | Autor: TASR

ŠKF iClinic Sereď
ŠKF iClinic Sereď | zdroj: TASR

Žiar nad Hronom 7. decembra (TASR) - Futbalisti FK Pohronie zvíťazili vo Fortuna lige prvýkrát v tejto sezóne na domácej pôde, keď v sobotu v 18. kole zdolali Sereď 2:1.

V Žiari nad Hronom sa hralo na ťažkom a klzkom teréne, ktorý bol miestami pokrytý snehom. Hostia zachytili úvod. Hneď v prvej minúte sa odrazená lopta dostala k Morongovi, z ľavej strany išiel sám na brankára Jenča, ten však dobre vybehol i zasiahol. Následne prevzali aktivitu domáci. Do šance sa dostal Mazan, ale jeho koncovku do protipohybu gólmana vystihol dobrým blokom obranca Lukáčik. Gólový moment prišiel v 25. minúte. Po centri Mazana sa dobre zorientoval v pokutovom území Mészáros a z otočky pokoril Ilieva – 1:0. Sereď mohla vyrovnať v 40. minúte po dlhom centri Nascimenta. Na zadnej žrdi totiž číhal Iván, no z voleja poslal loptu tesne nad brvno.

V druhom polčase pridali hostia na dôraze, začali byť aktívnejší. Po rohovom kope Ivána sa ocitol v dobrej príležitosti Djiby Ba, ale zblízka pred Jenčom neuspel. Následne mal možnosť v šestnástke Iván, pálil však do brvna. Potom sa do úniku dostal Morong, no gólman Pohronia skorým vybehnutím šancu súpera skvele zmaril. Domáci futbalisti zobrali tieto výstrahy vážne, vyrovnali hru a mohli pridať aj druhý gól. Po centri Mazana z priameho kopu hlavičkoval v päťke Mészáros, ale Iliev dobre zareagoval a loptu chytil. Na opačnej strane putoval dlhý center na hlavu striedajúceho Louku, ktorý mieril vedľa žrde. Tešil sa napokon v osemdesiatej minúte Špehar. Ten dobre zareagoval na rohový kop Ivána na bližšej žrdi a šikovnou pätičkou zariadil remízový stav 1:1. Ten však vydržal iba osem minút, pretože Pohroniu vyšla akcia po pravej strane, odkiaľ poslal Mazan presnú prihrávku na voľného Badola a ten sa v tutovke zo šiestich metrov nemýlil. Zariadil tak pre svoj tím plný bodová zisk, vôbec prvý na domácej pôde v tejto sezóne.

FK Pohronie – ŠKF iClinic Sereď 2:1 (1:0)
Góly: 25. Mészáros, 88. Badolo – 80. Špehar. Rozhodovali: Glova – Vorel, Borsányi, ŽK: Djiby Ba, Morong, Mečiar (všetci Sereď), 701 divákov.