Main Content

Barcelona bude v zime predávať obrancu: Záujem je obrovský

sobota, 21. december 2019 16:23 | Autor: Timotej Gašper

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Španielske médiá informujú, že Barcelonu môže čoskoro opustiť nadaný obranca, o ktorého je veľký záujem. 

Portál Mundo Deportivo prišiel v sobotu s informáciou, podľa ktorej sa v najbližších dňoch definitívne vyrieši situácia ohľadom budúcnosti mladého barcelonského obrancu. Jean-Clair Todibo prišiel na Nou Camp koncom januára 2019, kedy ho za 10 miliónov eur priviedli z Toulouse. Devätnásťročný univerzálny obranca, ktorý vie hrať v obrane aj ako defenzívny stredopoliar, sa herne prejavoval najmä v B-tíme, pričom tréningové skúsenosti zbieral medzi seniormi. 

Francúzsky futbalista je opisovaný ako jeden z najlepších mladých obrancov v súčasnosti, no vzhľadom na barcelonskú konkurenciu nemá zatiaľ šancu naplno preraziť v prvom tíme. Tréner Ernesto Valverde mu v tomto ročníku doprial jeden zápas v Lige majstrov a dva zásahy do La Ligy, no to je pre tínedžera s veľkým potenciálom žiaľ málo aj napriek tomu, že je to v Barcelone. Záujem o Todiba je však obrovský, čo dáva vedeniu Kataláncov výhody premýšľania nad hosťovaním respektíve trvalým prestupom. Z Talianska sa hlási milánske AC, z anglickej Premier League Watford aj Manchester United, pričom hlavnú skupinu záujemcov uzatvára Bayer Leverkusen z Nemecka. 

Mundo Deportivo vo svojej správe dodáva, že vedenie barcelonského celku sa o budúcnosti mladého obrancu rozhodne do 15 dní, kedy už bude prestupové obdobie v plnom prúde. Vedenie chce riešiť otázku Todiba aj so samotným hráčom, ktorý si bude môcť sám vybrať nové pôsobisko respektíve rozhodnúť sa o svojej budúcnosti. V prípade prestupu bude Barcelona podľa Mundo Deportivo požadovať od záujemcov 25 miliónov eur. Táto čiastka môže ekonomicky slabších záujemcov však odradiť a tak sa očakáva, že francúzsky obranca opustí Barcelonu len formou hosťovania na sezónu respektíve sezónu a pól.