Main Content

Bude rok 2020 posledným pre Zdena Cháru? Zámorský novinár si pohneval Slovákov

piatok, 27. december 2019 12:24 | Autor: Marek Ďaďo

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Josh Wegman patrí medzi uznávaných novinárov spoza veľkej mláky. Mnohé jeho predikcie a postrehy bývajú často relevantné. Svojou predpoveďou na rok 2020 si však pravdepodobne pohnevá mnohých Slovákov - myslí si, že Zdeno Chára ukončí aktívnu hráčsku kariéru. 

Wegman na stránkach theScore napísal, že rok 2020 budem posledným pre slovenského zadáka Zdena Cháru. Spoločne s ním by podľa jeho predpovede mali aktívne kariéry ukončiť aj veteráni Joe Thornton Patrick Marleau„Hoci je Chára je z tejto trojice najstarší, je najpravdepodobnejšie, že zničí túto moju predikciu. V marci však oslávi 43. narodeniny a môže sa rozhodnúť, že stačí,“ napísal novinár s dobrým renomé, ktorý teda predpokladá, že Chára po sezóne ukončí kariéru, no priznáva, že sa môže mýliť. 

Dôvodom, prečo by mohli skončiť Thornton s Marleauom nie je iba vek, ale aj pravdepodobný koniec úspešnej éry San Jose Sharks, ktoré sa od sezóny 2002/2003 iba raz neprebojovalo do play off. Tento rok to zatiaľ vyzerá tak, že sa Žraloci nedokážu dostať do druhej fázy sezóny. 

Joe Thornton
Joe Thornton | zdroj: © TASR

Odvážna predikcia zahrňuje aj názor, že tento rok sa zo zisku Stanley Cupu budú radovať Lavíny z Colorada. Je údajne ľahšie vybrať konkrétneho favorita zo západnej než z východnej konferencie. Ďalším smelým tvrdením je aj to, že by Detroit Red Wings (ktorým Wegman predpovedal zisk prvej voľby na drafte) spravil draftovou jednotkou Quintona Byfielda namiesto favorizovaného Alexisa Lafreniera

Okrem toho by sme sa v lete mohli dočkať podpisu dlhodobej zmluvy zo strany Taylora Halla. Ten sa však podľa Wegmana dohodne s Bostonom a nie s Arizonou, keďže by mal hľadať stabilnejší klub s šancou na zisk strieborného pohára. Na záver sme sa dočítali, že Dustin Byfuglien sa vráti do zostavy Winnipegu Jetsa pomôže im postúpiť do play off, kde by Stíhačky mohli zamiešať karty. 

Hokejisti Colorado Avalanche
Hokejisti Colorado Avalanche | zdroj: TASR