Main Content

Zlatan po návrate do Milána: Mal som viac ponúk ako pred 10 rokmi

piatok, 3. január 2020 15:45 | Autor: Timotej Gašper

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: Instagram

V Miláne sa konal veľkolepý návrat Zlatana Ibrahimoviča, ktorý na prvej tlačovej konferencii ihneď zdôraznil svoje ciele a plány na najbližšie obdobie. 

„Mal som viac ponúk ako pred 10 rokmi, vážne. Keď som mal 28 rokov, chcelo ma oveľa menej klubov, ako keď mám teraz už 38. Hľadal som v sebe adrenalínovú výzvu, niečo, kde by som zo seba dokázal dostať čo najviac,“ uviedol na úvod premiérovej tlačovej konferencie švédsky útočník. Zlatan sa do AC Miláno vracia po dlhých desiatich rokoch, pričom v lete 2010 prichádzal ako nechcená hviezda Pepa Gaurdiolu. Počas svojho prvého obdobia strávil v AC dva roky, počas ktorých odohral 85 zápasov so skvelou bilanciou 56 gólov a 24 asistencií. 

Zlatan sa po odchode z Milána rozhodol dobyť Paríž a neskôr pôsobil aj v Manchestri United, pričom posledné takmer dva roky hrával v zámorskej Major League Soccer za LA Galaxy. „Som tu a viem, že je nemožné, aby som hral tak isto, ako pred 10 rokmi. Už nebehám, už strieľam zo 40 metrov,“ dodal klasickým štýlom mediálne kontroverzný útočník. Zlatan podpísal v Milána kontrakt do konca tejto sezóny, no ešte skôr sa vyjadril, že jeho krátkodobá zmluva neodzrkadľuje to, že bude v klube len chvíľkovým lídrom tímu.

A čo sa týka plánov a cieľov s klubom, ktorý je v katastrofálnom stave? „AC je a bude vždy AC, históriu nemožno zmeniť. Prišiel som pomôcť tomuto klubu. Môžeme byť oveľa lepší, no nie je to šprint na 100 metrov, je to maratón. Čo sa týka mojich mladých spoluhráčov, som ešte vážnejší a zodpovednejší ako vtedy. Poznajú ma, vedia ako sa správam, trénujem či ako hrám každý jeden zápas. Musíte pracovať tvrdo. Musíte poznať bolesť aby ste dosiahli maximálny potenciál. Niektorí to nemajú radi, ale ja áno a to isté očakávam aj od nových spoluhráčov,“ ukončil motivačne Zlatan.