Main Content

Arsenal hľadá posily do útoku: Vyberať si bude z týchto mien

utorok, 7. január 2020 13:47 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal Londýn
Arsenal Londýn | zdroj: S7

Arsenal chce v januári okrem iného vystužiť aj ofenzívu. Vedenie si bude vyberať zo skupiny troch kvalitných a skúsených hráčov. 

Pre londýnsky celok je jeseň a zima 2019 obdobím, na ktoré musí každý v klube rýchlo zabudnúť a sústrediť sa radšej na to, čo ich čaká od začiatku nového roka. Tretím trénerom v sezóne 2019/2020 sa stal bývalý hráč respektíve asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City, Mikel Arteta. Mladý a neskúsený tréner dovedna viedol Arsenal v štyroch stretnutiach, pričom došlo k dvom výhram, jednej prehre a remíze. 

Dries Mertens
Dries Mertens | zdroj: TASR

Mikel Arteta si od začiatku svojho pôsobenia v pozícií hlavného trénera začal robiť poriadok v kádri a viacero hráčov ho opisuje ako taktného a rázneho muža, ktorý nemá problém zvýšiť hlas. Ako aj sám Arteta priznal, káder potrebuje zmeny, pričom ti najdôležitejšie sa udejú už v januári 2020. Okrem stopéra budú hľadať aj opory na krídelné priestory, kde aktuálne zväčša figurujú mladí odchovanci bez značnejších skúseností do veľkých zápasov. Podľa Sky Sports sa Arsenal zameral na tri mená, ktoré podrobnejšie sleduje a nie je až tak ďaleko od ich zisku. Dries Mertens, Thomas Lemar a Kevin Volland  sú hráči, z ktorých minimálne jeden môže už v nasledujúcich týždňoch zavítať na Emirates Stadium. 

Thomas Lemar
Thomas Lemar | zdroj: TASR

Najjasnejšie vyzerá príchod Mertensa z Neapolu respektíve Lemara z Atlética Madrid, keďže ani jedného si kluby nebudú držať zubami-nechtami. Komplikovanejší môže byť prestup nemeckého univerzála Kevina Vollanda z Leverkusenu, ktorého skauti „The Gunners“ sledujú podľa Sky Sports už dlhodobo. Húževnatý ofenzívne nastavený hráč je pre Bayer 04 oporou a podľa nemeckých plátkov vedenie Farmaceutov odmieta jeho zimný odchod z klubu.