Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - sobota

piatok, 25. november 2011 14:04 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje v piatok a cez víkend už svojim 14. kolom. Prinášame preview pre tipujúcich k dvom sobotňajším zaujímavým stretnutiam.


AUGSBURG - WOLFSBURG

V minulom zápase nastúpil Augsburg na pôde Stuttgartu. Zápas to bol veľmi zaujímavý. Hostia z Augsburgu domácich potrápili, no Stuttgart stretnutie zvládol a zvíťazil 2:1. Augsburg hral nad očakávania. Vypracovávali si šance a hralo sa z jednej strany na druhú. V 41. minúte otvoril skóre Harnik, avšak hneď po zmene strán vyrovnával Werner. V 52. minúte sa Harnik opäť predviedol a po krásnom prieniku upravil na konečných 2:1. Stuttgart vyhral hlavne vďaka dvojgólovému Harnikovi a hostia tak nezískali ani bod.

Wolfsburg sa stretol s Hannoverom. Domácim vlkom sa po dlhom čase podarilo vyhrať a to pomerne vysoko 4:1. Už v prvom polčase si domáci vypracovali dvojgólový náskok. Ešte do prestávky sa však podarilo znížiť Schulzovi na 2:1. V druhom polčase začal aktívnejšie opäť Wolfsburg a zvýšil na 3:1. V 58. minúte Ya Konan (najlepší strelec Hannoveru v uplynulej sezóne) dostal červenú kartu a to sa Hannoveru už rozdýchať nepodarilo. O desiatich hostia ešte raz inkasovali a domáci sa mohli po dlhom čase radovať z 3 bodového zisku.

Tabuľky a štatistiky


AUGSBURG: Augsburg je nováčik súťaže a momentálne je na poslednom mieste tabuľky. Prehrali už 3 zápasy v rade a aj vďaka tomu si Augsburg z posledných 5 zápasov odniesol iba 4 body za výhru s Mainzom a remízu s Brémamy. Doma sa Augsburgu nedarí a od začiatku sezóny nevyhrali na svojom ihrisku ani raz. Naposledy doma prehrali s lídrom tabuľky Bayernom Mníchov, no treba povedať, že to nebol pre Bayern až taký jednoduchý zápas ako by niektorí čakali. Predtým doma 2-krát remizovali s Hannoverom 0:0 a s Brémami 1:1. Skóre na domácom ihrisku má Augsburg záporné 5:11. Augsburgu chýba pomerne veľa hráčov, ale vypršať trest by mal Torstenovi Oehrlovi, takže proti Wolfsburgu by už mohol nastúpiť.

WOLFSBURG: Wolfsburgu patrí so 16-timi bodmi 12-ta priečka. Je to najhoršie hrajúci tím na ihriskách súpera z celej ligy. Z posledných 5 zápasov nevyhral ani raz, pričom až 4-krát prehral. Jediný bod si odniesol z Hamburgu za remízu 1:1. Prehral s Freiburgom 3:1, Hoffenheimom 3:1, s Leverkusenom 3:1 a Dortmundom 5:1. Z týchto výsledkov vyplýva, že Wolfsburg dostáva príliš veľa gólov a dáva ich pomerne málo (v každom z týchto zápasov maximálne 1). Tomu nasvedčuje aj skóre na ihriskách súpera 8:19. Wolfsburgu sa darilo v úvode sezóny, momentálne však prežíva krízu, aj keď v minulom kole po dlhom čase opäť radovali z 3 bodového zisku. Wolfsburgu chýba iba zranený Hitzlsperger.

VZAJOMNÉ ZÁPASY: Tieto tímy sa stretli zatiaľ iba raz a tento zápas sa skončil remízou 1:1 (vtedy bol domácim tímom Wolfsburg). V tomto zápase sa stretne najhoršie doma hrajúci tím (Augsburg) a najhoršie vonku hrajúcim tímom (Wolfsburg). Ja osobne verím viac domácim a to aj pre obrovskú motiváciu konečne doma vyhrať. Tipujem výhru Augsburgu s kurzom okolo 2,90.

TIP: Víťazstvo Augsburgu - kurz okolo 2,90


HANNOVER - HAMBURG

Hamburg hral naposledy doma s Hoffenheimom. Podarilo sa mu vyhrať a zaznamenal premiérové víťazstvo na domácom ihrisku. Ďalší dôležitý fakt je, že Drobný udržal čisté konto, čo sa mu podarilo tiež po prvý krát v sezóne. Aj vďaka výbornému výkonu brankára vyhral domáci Hamburg 2:0. HSV sa v ofenzívnej činnosti zlepšuje čoraz viac a útočníci nabrali potrebné sebavedomie. V minulom zápase sa predstavila nová útočná dvojica Guerrero, Berg a práve prvý menovaný otváral skóre. HSV zmenilo štýl hry z nakopávaných lôpt na postupne zakladané útoky a zjavne sa im to vypláca.

Hannover sa predstavil na ihrisku Wolfsburgu, kde prehral vysoko 4:1. Toto až nečakane vysoké víťazstvo nevýrazného Wolfsburgu určite podkopalo sebavedomie hráčov Hannoveru. Wolfsburg vstúpil do zápasu aktívnejšie a právom vyhrával. Aj keď Schulz ešte znížil, Hannoveru sa vyrovnať nepodarilo, dokonca to pre hostí bolo ešte hrošie, keď Ya Konan dostal červenú kartu a pobral sa predčasne pod sprchy. Hannoveru sa opäť nepodarilo vyhrať a potvrdil svoju klesajúcu formu.

Tabuľky a štatistiky

HANNOVER:
Hannover sa nachádza na 8. mieste tabuľky. Na konte majú 19 bodov, s čím môžu byť spokojní. S čím ale spokojní byť nemôžu, je ich forma, ktorá sa stále zhoršuje. Z posledných 5 zápasov vyhrali iba raz a prehrali až 3-krát. Hannover zatiaľ ťažil najmä zo svojich vynikajúcich výkonov na domácom ihrisku. Poraziť dokázal Dortmund 2:1, Brémy 3:2 a dokonca aj Bayern 2:1. V poslednej dobe sa však zhoršili aj v tomto, keď remízovali so Schalke a v pohári dokonca prehrali s Mainzom, aj keď až v predĺžení. Kolísavé výsledky sa prejavujú aj v tabuľke. Takmer po každom kole je Hannover na inom mieste. Po minulom kole klesol zo 6 miesta na 8 a na pohárové priečky strácajú 2 body. Hannover má momentálne tretiu najhoršiu formu z celej ligy. Skóre z posledných 5 zápasov je samozrejme záporné 6:11. Týmto sa len potvrdzuje ich už spomínaná kríza. Navyše bude Hannoveru chýbať Ya Konan, ktorý bol potrestaný v minulom zápase a disciplinárny trest má aj Lars Stindl.

HAMBURG: Hamburg naopak zažíval krízu v úvode sezóny a dá sa povedať, že je z nej vonku. Hamburg po minulom kole stúpol zo 16-teho na 14-te miesto a nachádza sa mimo zóny ohrozenia. Forma HSV stúpla, keď z posledných 5 zápasov získal tento celok 9 bodov, čo je rovnako ako prvý Bayern. Posledných 6 zápasov Hamburg nepocítil chuť prehry a zmena trénera je viditeľná na prvý pohľad. V minulom zápase dokonca neinkasoval ani gól. Tento fakt určite zdvihol sebavedomie celej obrane a hlavne brankárovi. Obrana sa zlepšila a vyvarovala sa typickým chybám, ktoré sme mohli vidieť v úvode sezóny. Hamburg hrá na ihriskách súpera obstojne, keďže už 3 zápasy v rade neprehral. Naposledy dokonca dokázal v Leverkusene zrovnať stav z 2:0 na 2:2. Maródka HSV sa nezmenila a stále sa tam nachádzajú rovnakí hráči, vrátane útočníka Mladena Petrića.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY: Vzájomné zápasy hovoria v prospech domácich 7:3 a až 8-krát sa body delili. Myslím, že Hamburg zlepší túto nepriaznivú bilanciu a domáci Hannover sa im podarí zdolať hoci aj najtesnejším rozdielom. Môj tip je teda 2 s kurzom okolo 3,1.

TIP: Víťazstvo Hamburgu (kurz okolo 3,10)