Main Content

Zhasnutý Lingard na predaj: Nový klub mu hľadá superagent

streda, 15. január 2020 11:06 | Autor: Timotej Gašper

Jesse Lingard
Jesse Lingard | zdroj: TASR

Anglický futbalista bude v januári riešiť svoju budúcnosť, pričom na pomoc si musel prizvať Mina Raiolu. 

Jesse Lingard bol v minulosti považovaný za veľký talent a budúcnosť Manchestru United. Nádej svitala po návrate z hosťovania v Derby County ešte v roku 2015, no tiež v sezóne 2017/2018, kedy disponoval pomerne kvalitnou formou. Neskôr to však s anglickým reprezentantom šlo dá sa povedať len dole vodou, čoho výsledkom je aktuálna sezóna. Od augusta 2019 sa ofenzívny stredopoliar hrajúci primárne pod hrotom útoku zmohol len na chabý 1 gól a 1 asistenciu, pričom ani jeden z týchto zápisov neprišiel v Premier League, ale v Európskej lige respektíve v EFL Cupe. 

Vo veku 27 rokov je momentálne Lingard jedným z najkritizovanejších futbalistov sveta, keďže sa nevie dostať ani len do priemernej formy. Zdá sa teda, že došiel čas na zmenu a reštart kariéry, k čomu si výstredný futbalista prizval majstra v remesle- Mina Raiolu. Plátok Daily Star informuje, že skúsený agent a zhasnutý hráč budú počas nasledujúcich dvoch týždňov hľadať nové alternatívy, pričom na zozname majú figurovať štyri kluby. Daily Star dodáva, že Manchester United doslova ponúka Jesseho do ostatných klubov a Raiola má plniť funkciu rýchleho sprostredkovateľa celej prestupovej záležitosti. 

Písalo sa o oboch milánskych celkoch, Inter aj AC, no ďalšie dva kluby ostávajú záhadou. Špekuluje sa však, že Manchester United by najradšej poslal Lingarda na hosťovanie do Premier League, aby sa rozohral v známom prostredí a bol v istom prípade použiteľný aj v ďalšej sezóne. Dá sa očakávať, že ak mediálne známy hráč pristúpi na zníženie svojho platu, potom mu Mino Raiola nájde klub veľmi rýchlo.