Main Content

NHL Playoff: Halák zneškodnil Capitals, Demitra a Handzuš po góle - sumáre + VIDEO

sobota, 24. apríl 2010 08:56 | Autor: TASR

NHL Playoff: Halák zneškodnil Capitals, Demitra a Handzuš po góle - sumáre + VIDEO
NHL Playoff: Halák zneškodnil Capitals, Demitra a Handzuš po góle - sumáre + VIDEO | zdroj: SITA

Prvou hviezdou stretnutia Washington - Montreal sa stal skvelý Jaroslav Halák. Pavol Demitra bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, gólovo sa presadil aj Handzuš.



Washington - Montreal 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) - stav série 2:3 pre Washington
Jaroslav Halák (Montreal) odchytal celý zápas a zneškodnil 37 z 38 striel súpera

Hviezdou piatkového zápasu 1. kola play-off zámorskej NHL Washington - Montreal sa stal slovenský brankár Jaroslav Halák. Bratislavský rodák pri prvom mečbale Capitals zneškodnil na ľade súpera 37 z 38 striel hráčov Washingtonu, za jeho chrbát v 24. min prenikol iba jediný zo šiestich pokusov Alexandra Ovečkina. Keďže Canadiens v úvodnom dejstve dosiahli zásluhou Cammalleriho a Moena dva góly, podarilo sa im znížiť stav série na 2:3. Haláka po zápase vyhlásili za jeho prvú hviezdu.

Dvadsaťštyriročný účastník ZOH 2010 dostal v bránke Canadiens príležitosť pred Kanaďanom Careym Priceom a za prejavenú dôveru sa trénerovi Bruceovi Boudreauovi odvďačil vynikajúcim výkonom. "Som veľmi rád, že som dostal šancu a dôveru chytať," povedal po zápase slovenský gólman, ktorého pochválil aj samotný kouč: "Halák chytal veľmi dobre, o tom niet pochýb. No z globálneho hľadiska sme však nepredviedli pekný hokej." Šiesty zápas série je na programe v pondelok v Montreale, víťaz Prezidentskej trofeje z Washingtonu bude mať druhú šancu definitívne spečatiť postup Capitals.

Buffalo - Boston 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) - stav série 2:3 pre Boston
Miroslav Šatan (Boston) 0+1

Jednou asistenciou sa v piatok prezentoval útočník Miroslav Šatan, no jeho Boston nevyužil mečbal na ľade Buffala. Sabres vyhrali 4:1, v sérii prehrávajú 2:3. "Boston mal šancu vidieť z našej strany veľmi dobrý výkon, teraz je ťah na nich," uviedol po zápase gólman Buffala Ryan Miller, ktorý za svoj chrbát pustil jediný puk z 35 striel Bruins. Šatan sa spolu s kapitánom Bruins Zdenom Chárom zapojil do pozápasovej šarvátky, za čo slovenský obranca inkasoval trest na 5 minút plus do konca zápasu za bitku, Šatan dostal dvojminútový trest za hrubosť a desaťminútový osobný trest. Chárovi teraz pre vyššie tresty hrozí neúčasť v pondelkovom šiestom zápase v Bostone.

Phoenix - Detroit 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) - stav série 2:3 pre Detroit

Detroit triumfoval v stretnutí bez slovenskej účasti na ľade Phoenixu 4:1 a v sérii sa ujal vedenia 3:2. "Červené krídla" rozhodli o svojom triumfe až v záverečnej tretine, keď sa do streleckej listiny zapísali postupne Holmström, Daciuk a v power-play Zetterberg. Kapitán Red Wings Nicklas Lidström, ktorý si na svoje konto pripísal jednu asistenciu, má celkovo v kariére na svojom konte v play-off už 121 gólových prihrávok a tým sa dostal na úroveň Ala McInnisa na 3. mieste v historickej bilancii medzi obrancami.

Vancouver - Los Angeles 7:2 (2:1, 2:0, 3:1) - stav série 3:2 pre Vancouver
Pavol Demitra 1+2 - Michal Handzuš 1+0

Pred domácimi priaznivcami sa nenechali zaskočiť hráči Vancouveru a tím z Los Angeles vyprevadili domov so sedemgólovou nádielkou. Jedným presným zásahom a dvoma asistenciami sa na tomto "výprasku" podieľal aj slovenský útočník Pavol Demitra, v mužstve Kings dosiahol jeden z dvoch gólov Michal Handzuš. Banskobystričan zaznamenal svoj tretí gól v tohtosezónnej vyraďovacej časti, pre Demitru to bol druhý presný zásah v play-off. Vancouver vedie v sérii 3:2 a na ľade LA má možnosť spečatiť postup. "Ešte sme nič nevyhrali. Najťažší je posledný krok k postupu," varuje pred týmto súbojom najlepší strelec doterajšieho priebehu play-off Mikael Samuelsson z tímu "kosatiek". Pavla Demitru po stretnutí vyhlásili za jeho druhú hviezdu.

VIDEO: Gól Pavla Demitru

VIDEO: Gól Michala Handzuša

Jediným postupujúcim do 2. kola tak zostáva Philadelphia, ktorá si miestenku medzi osmičkou najlepších tímov v NHL zabezpečila vo štvrtok na úkor New Jersey.