Main Content

Kužmová hladko prehrala už v 1. kole Australian Open

pondelok, 20. január 2020 06:40 | Autor: TASR

Viktória Kužmová
Viktória Kužmová | zdroj: TASR

Melbourne 20. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. S Nemkou Juliou Görgesovou prehrala hladko 1:6, 2:6. Jej maximom na úvodnom podujatí veľkej Görgesovou štvorky zostáva 2. kolo z minulého roka.

Kužmovej nevyšiel úvod zápasu, keď v druhom i vo štvrtom geme stratila podanie a Görgesová si v prvom dejstve vybudovala rozhodujúci náskok 5:0. Nemka ťažila z výborného podania, hrala rýchlo a agresívne. V druhom sete Görgesová po dvoch brejkoch odskočila Kužmovej na 5:1 a duel s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Kužmovou na 5:1.

Tréner slovenskej jednotky Michal Mertiňák videl paralely medzi pondelňajším stretnutím a predchádzajúcimi súbojmi, v ktorých jeho zverenka ťahala za kratší koniec. "Bolo to podobné ako tie zápasy predtým, čo s Görgesovou prehrala. Keď hrala Viki pomaly, tak nestíhala ten tlak od nej. Keď pritlačila, tak robila chyby. Takže od začiatku to bolo viac-menej bez šance," povedal pre TASR bývalý deblový špecialista.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Julia Görgesová (Nem.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:1, 6:2