Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 27. november 2011 08:25 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 14. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

14. kolo nemeckej bundeslige sa dnes dohráva zápasmi Mainzu s Bayernom Mníchov a Werderu Brémy so Stuttgartom. Prinášame vám analýzu k týmto stretnutiam.


Mainz 05 - Bayern Mníchov

Mainz v minulom kole neodohral plánovaný zápas s Kolínom, pretože zápas bol zrušený. Ešte kolo predtým však privítal na svojom ihrsku Stuttgard a dokázal ho poraziť 3:1. Bolo to víťazstvo po veľmi dlhej sérií remíz a prehier. Horšia správa je, že v spomínanom zápase dostal červenú kartu Polanski a proti Bayernu teda nenastúpi.

Bayern v minulom zápase hral s druhým Dortmundom, ktorý nedokázal ubrániť a pred očami svojich fanúšikov prehral 0:1. Bolo to prekvapenie pretože Bayern predtým od začiatku sezóny doma prehral iba raz a to hneď v prvom kole s Gladbachom. Bayern však hral bez zraneného  Schweinsteigera a pre červenú kartu nenastúpil ani Tymoshchuk. Títo hráči nenastúpia ani proti Mainzu. Vrátil sa však Robben, čo je veľmi dobrá správa. V zápase proti Dortmundu ho nebolo veľmi vidieť, ale po takomto dlhodobom zranení mu to nemožno vyčítať.

Tabuľky a štatistiky

MAINZ 05: 
Mainz sa nachádza na 15-tom mieste, čo je iba jedno miesto od zóny ohrozenia. Vďaka zrušeniu zápasu s Kolínom si hráči oddýchli, ale myslím, že táto prestávka po tom ako sa im podarilo zdolať Stuttgard 3:1 bude hrať v ich neprospech.  Aj napriek víťazstvu so Stuttgardom forma Mainzu nie je ideálna. Pred týmto zápasom nezvíťazil už poriadne dlho. Veď z posledných 5 zápasov doma prehral 4. Prehrali postupne s Hoffenheimom 0:4, Dortmundom 1:2, Augsburgom 0:1 a Brémamy 1:3. Skóre doma má Mainz samozrejme záporné a to 9:15. Chýbať bude stále Adam Szalai a aj potrestaný Polanski.

BAYERN MNÍCHOV: Bayern je v tabuľke momentálne tretí, ale má o zápas menej ako Dortmund a Monchengladbach (na oboch stráca jeden bod). Bayern je najlepší tím, čo sa týka hry na ihriskách súpera a z posledných 6 zápasov vonku dokázali získať 13 bodov, pričom inkasovali iba 3-krát. Bayern mal nabitý program aj vďaka lige majstrov, kde sa nachádza už neohrozene na prvom mieste v skupine, takže sa môže na chvíľu sústrediť viac na ligu. Robben sa vrátil po zranení a myslím, že práve proti Mainzu by sa mu mohlo podariť nadviazať na svoju starú formu. Navyše v Bayerne hrá najlepší strelec ligy, Mário Gomez, ktorý má na svojom konte už 13 gólov.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY: Vzájomné zápasy hovoria jasne v prospech hostí a to 9:3. Iba dvakrát sa zápas týchto tímov skončil remízou. Bayern si musí z tohto zápasu odniesť všetky body, pretože jeho náskok pred Dortmundom sa výrazne zmenšil. Môj tip je teda výhra hostí s kurzom okolo 1.35

TIP: Výhra Bayernu Mníchov (kurz okolo 1,35)


Werder Bremen - Vfb Stuttgart

V minulom kole sme mali možnosť vidieť Brémy na ihrisku Moechengladbachu, kde prehrali vysoko 5:0. Hostia mali obrovský problém ubrániť Reusa, ktorý prispel k výsledku hattrickom. Brémam sa v tomto zápase vôbec nedarilo a nedokázali streliť ani jeden gól, Navyše v druhom polčase dostal červenú kartu krajný obranca Papastathopoulos, takže v zápase proti Stuttgardu bude chýbať. Gladbach opäť potvrdil svoju silu na domácom ihrisku a všetkých 5 gólov dokázali hráči streliť do 53. minúty zápasu.

Stuttgart hral v minulom kole doma proti Augsburgu. Domácim sa podarilo vyhrať tesným výsledkom 2:1. Vynikajúco hral Martin Harnik, ktorý strelil oba góly Stuttgartu. Augsburgu sa darilo hrať so Stuttgartom vyrovnanú partiu a na zápase nebolo vidieť bodový rozdiel v tabuľke. Ako prvým sa podarilo skórovať domácim, ale Augsburg ešte dokázal stav zrovnať na 1:1. Neskôr sa podarilo Stuttgartu dať ešte jeden gól a stav bol 2:1. Na tomto výsledku sa do konca zápasu už nič nezmenilo a tak domáci získali všetky 3 body.

Tabuľky a štatistiky

WERDER BRÉMY: 
Brémy sa nachádzajú na 5 mieste v tabuľke, čo je oproti minulej sezóne pozitívne zlepšenie. Na druhý Dortmund strácajú iba 3 body. Brémy hrajú prekvapivo dobre aj doma, keďže z posledných 5 zápasov vyhrali 4 a to s Kolínom 3:2, Hertou 2:1, Hamburgom 2:0 a Freiburgom 5:3. Prehrali iba s Dortmundom 0:2. Brémy strieľajú mnoho gólov na svojom ihrisku a tomu nasvedčuje aj skóre 14:8. V Brémach hrá aj obávaný strelec Pizzaro, ktorý dal v 12-tich zápasoch 11 gólov. V minulom zápase neskóroval a to si bude chcieť určite vynahradiť pred vlastnými divákmi proti Stuttgardu. Domácim bude stále chýbať okrem iných Avidic a po minulom zápase aj Papastathopoulos.

VFB STUTTGART: Stuttgartu patrí s 21 bodmi šiesta priečka a na svojho súpera strácajú iba dva body. Forma Stuttgardu nie je najhoršia, keďže z posledných 5 zápasov prehrali iba raz a to s Mainzom 3:1. Stuttgartu sa však v poslednej dobe nedarí na ihriskách súpera. Naposledy prehrali so slabým Mainzom a predtým remízovali s Norimbergom 2:2. Vonku sa im podarilo vyhrať nad Kaiserslauternom 0:2 a tiež Freiburgom tesne 1:2. Proti Brémam nenastúpia zranení Schieber a Delpierre.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY: Vzájomné zápasy týchto tímov sú vyrovnané 7:7. 5-krát si každý odniesol bod a remízou sa skončil aj ich posledný vzájomný zápas v apríli tohto roka. Brémy sa budú chcieť umiestniť čo najlepšie v tabuľke a hrať európske poháre. Na prvú trojku strácajú 3 body a urobia všetko preto aby doma vyhrali. Môj tip je teda výhra domácich s kurzom okolo 2,10. Druhý môj tip je, že Pizzaro dá gól za nižšie vklady.
 
TIP: Výhra domácich (kurz okolo 2,10) alebo Pizzaro strelí gól (s nižším vkladom)