Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.11.)

pondelok, 28. november 2011 17:50 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.11.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.11.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

AC Miláno nechce míňať
Úradujúci majster Serie A AC Miláno neplánuje počas zimného prestupového obdobia míňať veľké peniaze. ,,Ktokoľvek do AC počas zimy príde bude to len na hosťovanie, zadarmo alebo s opciou na trvalý prestup,” vyhlásil viceprezident AC Adriano Galliani. Ako je už pár dní známe Milánčania chcú získať Carlosa Tevéza z Manchestru City a ak sú Gallianiho vyhlásenia založené na pravde počas zimy sa Tevézov prestup v hodnote 25 miliónov pravdepodobne nezrealizuje. Je však možné, že ho Citizens uvoľnia do Talianska aspoň na hosťovanie.

Už len Benfica

V Európe ostala jediným neporazeným tímom v tejto sezóne lisabonská Benfica. FC Barcelona totiž cez víkend nečakane prehrala, keď nestačila na Getafe. Bude zaujímavé sledovať, ako dlho dokážu Lisabončania odolávať súperom.

Pilař do Bundesligy

Talentovaný český futbalista Václav Pilař mení pôsobisko.  Vedenie Viktorie Plzeň už nevládalo odolávať všelijakým ponukám a nakoniec podľahlo tej z Nemecka. Pilař bude vo svojej kariére pokračovať vo Wolfsburgu.

Tottenham sa míňať nechystá

Londýnski kohúti, ktorí v tejto sezóne atakujú najvyššie priečky v Premier League sa nechystajú v zimnom prestupovom okne kupovať posily. Tréner Harry Redknapp je so svojim kádrom zjavne spokojný.

Bayern zaváhal

Aj majster tesár sa utne, o čom sa mohli presvedčiť futbalisti Bayernu Mníchov, ktorí v poslednom víkendovom zápase Bundesligy prehrali v Mainzi veľmi nečakane 3-2. Z prvého miesta padli na tretiu priečku a na prvý Dortmund strácajú bod.

Zmeny trénerov

V jesennej časti Corgoň Ligy sme mohli sledovať viacero vzostupov a pádov mnohých tímov, no keď sa mužstvu nedarí, tak je ako prvý na muške tréner . V jesennej časti prišlo presnejšie k 5 zmenám na lavičke prvoligistov.

MŠK Žilina  - Pavel Hapal (skončil pred zápasom mužstva v 1. kole) - Ľuboš Nosický (od 1. kola)
ŠK Slovan Bratislava  - Karel Jarolím (skončil po 3. kole) - Vladimír Weiss st. (od 4. kola)
FK DAC 1904 Dunajská Streda  - Štefan Horný (skončil po 4. kole) - Krisztián Németh (od 5. kola)
MFK Ružomberok - Ladislav Jurkemik (skončil po 9. kole) - Aleš Křeček (od 10. kola)
FC Nitra - Cyril Stachura (skončil po 17. kole) - Róbert Barborík (dočasne poverený od 18. kola)