Main Content

VIDEO: Petra Vlhová v super-G v Garmisch-Partenkirchene opäť medzi elitou

nedeľa, 9. február 2020 12:53 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Garmisch-Partenkirchen 9. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene 9. miesto, keď za víťazkou Corinne Suterovou zaostala o 1,41 sekundy. Švajčiarka sa zároveň dostala na čelo celkového poradia v hodnotení disciplíny. Druhá skončila so stratou 43 stotín Nicole Schmidhoferová z Rakúska, tretie miesto vybojovala Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,70).

Vlhová vyrazila na trať ako dvanásta v poradí, no nie za ideálnych podmienok. Na svoju jazdu si totiž musela počkať, pretože pred ňou spadla Talianka Sofia Goggiová so štartovým číslom 11. Na prvom medzičase zaostávala za vedúcou Suterovou o 29 stotín, toto manko napokon narástlo na 1,41 s. Slovenskú reprezentantku v cieli klasifikovali na šiestom mieste, neskôr ju predbehli ešte tri pretekárky.

S nástrahami náročnej trate sa najlepšie vyrovnala Suterová, ktorá štartovala ako piata v poradí. So štartovým číslom 7 vyrazila na trať nemecká pódiová nádej a víťazka sobotňajšieho zjazdu Viktoria Rebensburgová, ktorá však v strednej časti zaváhala a spadla. Preteky na chvíľu prerušili, nemecká lyžiarka napokon prišla do cieľa sprevádzaná aplauzom divákov. Dovtedajšia líderka hodnotenia disciplíny Federica Brignoneová z Talianska vyrazila na trať s číslom 9, ale od úvodu mala na Suterovú manko, do cieľa napokon prišla so stratou 90 stotín sekundy.

V celkovom poradí SP patrí Vlhovej naďalej tretie miesto, za 9. priečku v Ga-Pa získala 29 bodov. Na vedúcej pozícii zostáva so 1225 bodmi Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá podujatie v Ga-Pa vynechala pre úmrtie otca. Na čele má náskok 145 bodov pred druhou Brignonenovou, Vlhová nazbierala 891 bodov.