Main Content

NHL: Hossa rozhodol o víťazstve, skóroval aj Kopecký so Svatošom - výsledky + VIDEO

nedeľa, 25. apríl 2010 10:01 | Autor: TASR

NHL: Hossa rozhodol o víťazstve, skóroval aj Kopecký so Svatošom - výsledky + VIDEO
NHL: Hossa rozhodol o víťazstve, skóroval aj Kopecký so Svatošom - výsledky + VIDEO | zdroj: SITA

Slovenský hokejista Marián Hossa z Chicaga prelomil svoje doterajšie strelecké trápenie v play-off zámorskej NHL a svojim prvým gólom v sérii s Nashvillom rozhodol predĺženie piateho stretnutia 1. kola vyraďovacej časti v Západnej konferencii.

Hossa najskôr v závere riadneho času nepremenil tutovku, potom si odpykal päťminútový trest, aby po naskočení z trestnej lavice už v predĺžení svoj prvý dotyk s pukom premenil na víťazný gól. Trenčiansky odchovanec usmernil odrazený puk do opustenej časti bránky Nashvillu. Chicago, za ktoré skóroval aj Tomáš Kopecký, vedie v sérii s Predators 3:2 na zápasy. Hossu vyhlásili za prvú hviezdu duelu. "Za svoj zákrok v závere riadneho hracieho času sa musím ospravedlniť. Uznanie si zaslúžia moji spoluhráči, ktorí v oslabení skvele bránili. Pre mňa to bol jeden z najdlhších pobytov na trestnej lavici. Lepší záver som si nevedel napokon ani predstaviť," povedal po stretnutí Hossa, ktorý však za svoj zákrok na Dana Hamhuisa ešte môže čeliť disciplinárnemu konaniu.

VIDEO: Rozhodujúci gól Mariana Hossu v predĺžení

VIDEO: Gól Tomáša Kopeckého

Postup do 2. kola si vybojovali v sobotu Pittsburgh a San Jose. Obhajcovia Stanleyho pohára z Pittsburghu vyradili Ottawu 4:2 na zápasy, San Jose si zasa rovnakým pomerom poradilo v sérii s Coloradom. Sharks vyhrali posledný duel v Denveri 5:2, za domácich bol úspešným strelcom Marek Svatoš.

VIDEO: Gól Mareka Svatoša





Colorado - San Jose 2:5 (0:1, 1:0, 1:4) - konečný stav série 2:4 pre San Jose


Chicago - Nashville 5:4 po predĺžení (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0) - stav série 3:2 pre Chicago



Ottawa - Pittsburgh 3:4 po predĺžení (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1) - konečný stav série 2:4 pre Pittsburgh