Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk

utorok, 29. november 2011 19:08 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto sport7.sk, SITA

Portál Sport7.sk neustále prichádza s novými nápadmi, ako potešiť svojich čitateľov. Ani tento krát sme neostali pozadu a zaviedli novú rubriku s názvom „elitná jedenástka týždňa“. Prinášame vám prvú elitnú 11-ku, ktorú pre vás pripravil Roman Bobaľ.

Brankár

Po zápasoch víkendového kola elitných líg sme zhodli na tom, že do elitnej jedenástky zaradíme brankára Getafe C.F. Miguela Angela Moyu, ktorý bol rozhodne jedným z najlepších hráčov tohto týždňa.  Svojim výkonom podľa nás predbehol aj Joe Harta z City či skvelého Tima Krula. Na domovskom štadióne  Coliseum Alfonso Perez v Madride predvádzal fenomenálne zákroky vo veľkom zápase proti  FC Barcelona. Zápas sa skončil šokujúcim víťazstvom Getafe 1:0, no ak by "Azulones" nemali v bráne práve skvelého Moyu, ktovie ako by to dopadlo.

Obrancovia

Felipe Santana (Dormund) nedal v obrane žiadny priestor hviezdnym útočníkom Schalke 04 Klaasovi Jan Huntelaarovi a Raúlovi. Okrem toho si pripísal svoj prvý gól v sezóne a určite ho teší, že ho mohol zaknihovať práve proti takému kvalitnému súperovi. 

Liverpoolsky zadák Daniel Agger to tiež nemal ľahké v zápase proti Manchestru City. Strážiť útočníkov ako Sergio Aguero či David Silva a zároveň podporovať útok to je ťažký oriešok aj pre tých najvychýrenejších obrancov. Aj vďaka Aggerovi "Citizens" vystrelili na bránu len štyrikrát a hoci z jednej takejto strely napli sieť nič to nemení na tom, že dánsky reprezentant oprávnene figuruje v našej TOP jedenástke.

Ashley Cole (Chelsea) pomohol svojmu tímu na ľavej strane obrany. V tejto sezóne odohral 13 zápasov a tréner André Villas Boas v neho oprávnene vkladá svoju veľkú dôveru. Bodaj by nie, veď v zápase s Wolverhamptonom opäť ukázal svoju futbalovú genialitu.

Posledným obrancom v našej ideálnej jedenástke víkendových zápasov je Juan Valera z Getafe. Ten mal spoločne so spomínaným brankárom Mayom najväčší podiel na šokujúcom víťazstve tohto outsidera nad hviezdnou Barcelonou.

Záložníci

Lucas Leiva (Liverpool) a Josip Iličič (Palermo) na nás zapôsobili a tiež si zaslúžil svoje miesta v Top 11. Josip Iličič krásne sekundoval na Fabrizia Miccoli, čo tomuto Talianovi prinieslo gól a  slovinský reprezentant si pripísal dokonca gól a asistenciu. Je to jeden z najlepších hráčov talianskej Serie A, o tom niet pochýb.

Opora Stade Rennes Julian Feret sa v zápase s nováčikom Ligue 1 rozhodne nestratil. Napriek tomu, že domáci inkasovali červenú kartu dokázali tento náročný zápas vyhrať a Julien Feret bol takmer pri všetkom podstatnom. Skóroval až dva krát, odohral kompletný zápas a pre súpera bol neustále nebezpečný.

Útočníci

Najlepším hráčom duelu medzi Tottenhamom - West Bromwich Albion bol reprezentant Toga Emmanuel Adebayor. Obrovitý hrotový útočník na jeden gól prihral a dva sám strelil.

Ako druhého útočníka pozývame do našej elitnej jedenástky týždňa Lisandra Lopéza z Lyonu. Argentínsky reprezentant strelil úvodné dva góly Lyonu, ktorý si mohol zo štadióna Aj Auxerre Stade de l'Abbé  vďaka nemu odniesť plný počet bodov. 

Našu ideálnu jedenástku víkendu uzatvára španielsky reprezentant Juan Mata, ktorý zdvihol zo sedadiel fanúšikov FC Chelsea. Letna akvizícia Blues z Valencie podala proti Wolverhamptonu heroický výkon a vďaka jeho dvom asistenciam a poisťovaciemu gólu na 3-0 Chelsea vyhrala na Stamford Bridge zaslúžene o tri góly.