Main Content

Coutinho o forme Liverpoolu: Neprekvapuje ma to, nič však neľutujem

nedeľa, 16. február 2020 17:57 | Autor: Timotej Gašper

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Philippe Coutinho nie je z perfektnej formy Liverpoolu prekvapený, no ako sám priznal, odchod z Anfieldu neľutuje. Toto aj viac prezradil brazílsky reprezentant v interview pre Sports Illustrated. 

Philippe Coutinho bol v minulých rokoch ikonou a hlavnou hviezdou Liverpoolu, kde v kžadom zápase dokazoval svoje kúzelné triky s loptou a vynikal tiež v tvorení hry či strieľaní dôležitých gólov. V januári 2018 sa však špekulácie o jeho prestupe premenili na skutočnosť a ofenzívny stredopoliar respektíve záložník odišiel do Barcelony. Prestupová čiastka 145 miliónov eur ho zaradila medzi najdrahších hráčov histórie a Katalánci od neho očakávali  zázraky. Na Nou Campe to však nevyšlo podľa predstáv a Philippe sa v lete 2019 pobral na hosťovanie do Bayernu Mníchov, kde taktiež nemá na ružiach ustlané. No zatiaľ čo Coutinho pomaly stagnuje, z Liverpoolu sa stal neohrozený a dovedna neporazený gigant. 

„Liverpool doslova lieta. No neprekvapuje ma to. Ich silu dokázali už pred rokom, kedy vyhrali Ligu majstrov. Nie som z toho prekvapený, lebo majú fantastický káder a skvelého trénera. Som za nich veľmi šťastný a teší ma to, keďže tam mám veľa priateľov, terajších či bývalých spoluhráčov. Som rád, no to je všetko,“ uviedol hráč Bayernu v prvej časti rozhovoru pre Sports Illustrated. 

Po Coutinhovom odchode reinvestoval Liverpool veľké milióny do hráčov ako Virgil Van Dijk, Alisson, Fabinho či Naby Keita, ktorí pomohli priviesť na Anfield aj trofej Ligy majstrov a zdá sa, že čoskoro to bude aj dlho očakávaná trofej Premier League. Coutinho opúšťal Liverpool z dôvodu snahy o zisk veľkej trofeje, no ani po období stagnácie svoje rozhodnutie neľutuje. „Neobhliadam sa dozadu. Nič neľutujem, urobil som krok v kariére a teraz som na svojej novej ceste, presne ako mnohí iní. Tak ako Liverpool, aj ja mám teraz svoje sny a ciele a na tie sa stopercentne sústredím. Som z minulosti rád, no teraz sa pozerám len a len dopredu,“ ukončil Coutinho. Liverpool má na čele Premier League už 25 bodový náskok, pričom výhrou nad Norwichom si už 12 kôl pred koncom sezóny zaistili účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov.