Main Content

Draisaitl nie je produktom McDavida a sám si to dobre uvedomuje

pondelok, 17. február 2020 10:32 | Autor: Marek Ďaďo

Leon Draisaitl
Leon Draisaitl | zdroj: TASR

Leon Darisaitl si v tejto sezóne hrá svoju vlastnú ligu. S prehľadom vedie tabuľku produktivity a aj najväčší špekulanti nemôžu tvrdiť, že je tento nemecký útočník iba výplodom skvelých výkonov tímového kolegu Connora McDavida. A čo je najdôležitejšie, je si tým istý aj samotný Draisaitl. 

Edmonton má za sebou 4 zápasy, v ktorých sa museli zaobísť bez zraneného kapitána Connora McDavida. Až v troch z nich odchádzali Olejári ako víťazi a ich fanúšikov istotne potešil aj fakt, že Leon Draisaitl v nich dokázal získať 10 bodov, čim zahnal všetky pochybnosti kritikov. 

„Podľa mnohých ľudí nedokážem hrať sám. Môžem hrať iba s Connorom,“ cituje Draisaitla portál Sportsnet. Ako môžu všetci vidieť, Nemec je s 13-bodovým náskokom pred Davidom Pastrňákom suverénne najproduktívnejším mužom ligy (59 Z, 95 B, 34 G, 61 A). Edmonton sa aj vďaka jeho výkonom nachádza na 4. priečke v tabuľke západnej konferencie a všetko nasvedčuje tomu, že Olejárov tento rok play off neminie. 

Connor McDavid a Leon Draisaitl
Connor McDavid a Leon Draisaitl | zdroj: TASR

„Nie je tajomstvom, že Connor je obrovskou časťou nášho mužstva. Ale toto hokejovému svetu ukazuje, že nie sme iba tímom jedného hráča. Môžeme vyhrávať duely s dobrým zložením mužstva. Samozrejme, že sme oveľa lepší keď je s nami aj Connor. To nie je tajomstvo. Je však pekné, že sme schopní urvať si pár výhier aj keď je mimo hry.“ 

Naberanie sebadôvery bude počas nasledujúcich týždňov pre Oilers skutočne dôležité. Stále nie je nič isté a rozhodne by neboli radi, keby sa z dobre rozbehnutej sezóny stalo ďalšie veľké sklamanie.