Main Content

Senzačný Haaland v číslach: Láme rekord za rekordom!

streda, 19. február 2020 09:53 | Autor: Timotej Gašper

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Nórsky útočník pokračuje vo svojej skvelej forme aj po prestupe do Borussie Dortmund, pričom dvoma gólmi proti Parížu Saint-Germain dokázal prekonať ďalšie významné rekordy. 

Erling Haaland sa dostal do výraznejšieho povedomia začiatkom prebiehajúcej sezóny. V drese RB Salzburg začal v tamojšej rakúskej Bundeslige strieľať gól za gólom a presné zásahy pridával aj v Lige majstrov proti výrazne kvalitnejším súperom. Keď sa v januári 2020 sťahoval zo Salzburgu do Dortmundu, jeho sezónne štatistiky ukazovali skvelých 28 gólov a 6 asistencií. S prestupom do Dortmundu prišli prirodzene aj otázniky, či sa mladý objav sezóny dokáže uchytiť v nemeckej Bundeslige, kde bude aj pod výraznejším tlakom médií a verejnosti. 

Odpoveď nórskeho reprezentačného útočníka? 11 gólov v 7 zápasoch a aby to nebolo len tak obyčajné, v prvom súťažnom zápase stihol za 35 minút zaknihovať hneď hetrik. Svoju dôležitosť a exkluzívnu formu dokázal Erling aj v utorok večer, kedy dvoma gólmi zostrelil PSG a zariadil svojmu tímu domáce víťazstvo 2:1. Tieto dva góly znamenajú pre mladíka prelomenie ďalšieho rekordu, tentokrát sa mu podarilo ako jedinému tínedžerovi streliť min. 10 gólov v jednej sezóne a tiež sa zaradil na vrchol zoznamu hráčov, ktorí dokázali pridať minimálne 10 gólov v debutových sezónach v európskych pohároch. 

Erling však nedominuje v rekordoch len v Lige majstrov, ale aj v nemeckej Bundeslige. Pre Dortmund je prvým hráčom v histórií, ktorý strelil gól v debutovom zápase Bundesligy, DFB Pokalu aj Ligy majstrov. A ešte detail- žiaden hráč v Bundeslige nedokázal streliť 11 gólov vo všetkých súťažiach počas prvých siedmich zápasov. Dvojica gólov do siete PSG taktiež navýšili počet sezónnych gólov mladého zázraku, pričom k dnešnému dňu to činí už 39 gólov

Haalandove čísla od prestupu do Dortmundu

Počet zápasov: 7

Počet štartov: 4

Počet odohraných minút: 440

Počet gólov: 11

Počet striel na bránu: 13

Počet minút na 1 strelený gól: 40

Zdroj: Sky Sports