Main Content

VIDEO: Zemplínčania bojujú o prvú šestku, doma zdolali Nitru

sobota, 22. február 2020 17:00 | Autor: TASR

MFK Zemplín Michalovce
MFK Zemplín Michalovce | zdroj: TASR

Michalovce 22. februára (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali v sobotnom domácom stretnutí 20. kola Fortuna ligy FC Nitra 1:0.

Úvod zápasu bol obojstranne opatrný, zaujímavejšie momenty boli k videniu po štvrťhodine. Prvá vážnejšia šanca sa zrodila v 18. minúte, keď sa domáci Sidibé dostal za obranu Nitry, ale jeho strele ľavačkou chýbala razancia aj presnosť. Hostia túto výstrahu nevzali vážne a krátko nato inkasovali. Vojtko vyhral súboj pri rohovej zástavke a po jeho prihrávke Kvocera zblízka otvoril skóre - 1:0. Potom sa dlho hralo najmä medzi šestnástkami. Spoza pokutového územia bola aj strela Ristovského v 36. minúte, ktorú zastavila pravá žrď Kirovej bránky.

V 60. minúte sa o druhý gól Michaloviec snažil Kolesár, ktorý však individuálnu akciu zakončil iba strelou do hráča hostí. Nitrania sa dlho nevedeli dostať do súvislejšieho tlaku, naopak v 70. minúte mohli inkasovať. Striedajúci Kountouriotis však zakončil pohľadnú kombináciu iba vedľa bránky a krátko nato nebol na opačnej strane úspešný ani Gatarič. Záver zápasu "spestrila" potýčka Savvidisa s Farkašom, po ktorej dostali obaja červené karty.

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:0 (1:0)
Gól: 20. Kvocera. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Kolesár, ČK: 90. Savvidis po 2. ŽK - 90. Farkaš, 1204 divákov.