Main Content

Werner opäť bližšie k Liverpoolu: Jurgen Klopp je najlepší na svete a ich štýl hry mi sedí

pondelok, 24. február 2020 10:00 | Autor: Timotej Gašper

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Nemecký útočník znova vyjadril prostredníctvom rozhovoru náklonnosť k tímu z Anfield Road aj k ich trénerovi. 

Timo Werner prišiel do Lipska ešte v lete 2016 za 14 miliónov eur. Ihneď od svojich začiatkov sa z neho stala opora ofenzívnych radov a tiež hráč, na ktorého sa dá čo sa týka gólov spoľahnúť. Z Wernera sa postupne vyprofiloval hráč svetových kvalít, keďže ako útočník disponuje všetkými potrebnými atribútmi na strieľanie gólov či vytváranie ofenzívneho tlaku. Prirodzene sa z neho stal aj žiadaný hráč, pričom snaha o jeho zisk stúpla najvyššie práve v tejto sezóne. V nej dal Werner už 27 gólov a 11 asistencií a záujem o jeho služby má primárne Liverpool. 

Ako informuje Sky Sports, v januári 2020 vznikali špekulácie ohľadom jeho nečakaného odchodu do Chelsea, Spurs či Manchestru United, no podľa médií je nemecký 23-ročný reprezentant naklonený práve Kloppovcom. „Pred rokom v tomto období, kým som nepodpísal kontrakt, sa písalo len o Bayerne Mníchov a tentokrát sa píše len o Liverpoole. Keď sa pozriete na Jurgena Kloppa, zistíte, že máte tím s najlepším trénerom na svete. V ich systéme je veľa aspektov hry, ktoré by mi sedeli, no nemám stres, keďže máme s Lipskom pred sebou ešte veľa práce,“ načal pre Sky Sports útočník RB Lipsko. 

Jürgen Klopp a hráči Liverpoolu
Jürgen Klopp a hráči Liverpoolu | zdroj: TASR

Klub z východného Nemecka si v minulom týždni mierne prekvapivo uchmatol v Londýne cennú výhru 1:0 nad domácim Tottenhamom, pričom strelcom jediného gólu bol z penalty práve Werner. „Ako vidíte, v minulom týždni sme porazili Tottenham, no stále máme pred sebou aj druhé okolo a teda mnoho náročnej práce. Aktuálne je naozaj ťažké premýšľať, kde budem hrať v ďalšej sezóne,“ uzavrel bývalý útočník VfB Stuttgart.