Main Content

Aktuálne: Koronavírus ohrozuje zápasy Premier League

utorok, 3. marec 2020 12:59 | Autor: Jakub Vaverka

Top štadióny Premier League
Top štadióny Premier League | zdroj: TASR, Pixabay

Netreba panikáriť, ale je reálne, že čoskoro sa budú zápasy Premier League hrať bez divákov. Všetko sa môže zmeniť v najbližších dňoch.

Koronavírus je reálnou hrozbou pre svet. Sprísňujú sa kontroly na letiskách, obmedzuje sa cestovanie po napadnutých krajinách a toto ochorenie začína prehovárať aj do športu. Situácia je problematická predovšetkým v Taliansku, veď cez víkend sa nehral ani veľký šláger Juventus Turín a Inter Miláno. A môže byť horšie.

Hrozba najbližšieho obdobia sa týka aj anglickej Premier League. „Zápasy Premier League by sa mohli hrať za zatvorenými dvermi, aby sa nešíril koronavírus ďalej. FA už teraz rokuje o tom, ako situáciu zvládnuť čo najlepšie. Verejné zdravie je dôležitejšie ako účasť priaznivcov na futbalových zápasoch,“ píše britská tlač. 

V pondelok bol počet potvrdených prípadov koronavírusu v Spojenom kráľovstve na čísle 39, premiér krajiny Boris Johnson povedal, že vírus je problém a môže sa v najbližšom období stať reálnou komplikáciou pre spoločnosťou. Momentálne by ale ľudia nemali robiť nič inak ako doteraz.

 Daily Mail prišiel s reportom, že futbalová asociácia FA rokuje o tom, že niektoré ostro sledované zápasy by mohli byť odohratí bez divákov. Zrušiť stretnutia alebo presunúť zápasový program so sebou prináša veľké finančné straty, preto treba pristupovať citlivo. Predovšetkým vysielacie spoločnosti sú proti tomu, aby duely boli zrušené úplne.