Main Content

Za vyhadzovom výkonného riaditeľa Ottawy stojí aj domáce násilie

nedeľa, 8. marec 2020 11:29 | Autor: Marek Ďaďo

Ottawa Senators
Ottawa Senators | zdroj: Reddit

Jim Little zastával pozíciu výkonného riaditeľa Senátorov z Ottawy iba 8 týždňov. Pôvodné správy naznačovali, že za jeho vyhadzovom stála hádka s majiteľom organizácie, Eugenom Melnykom. Najnovšie na povrch sveta vyplával nový zarážajúci dôvod, ktorý mohol zapríčiniť Littleove prepustenie. 

Stránky Yahoo Sports píšu, že vedenie Senators prišlo v súvislosti s Littleom na niekoľko obvinení z hrubého správania, vrátane údajného domáceho fyzického aj psychického násilia páchanom na jeho bývalej manželke. 

Little tieto obvinenia prostredníctvom svojho právneho zástupcu popiera. Jeho bývalá manželka však skutočne prostredníctvom blogov informovala, že v minulosti bola svojím ex-manželom napádaná. „Ako prechádzali týždne a mesiace, bola som obeťou extrémnej kontroly, psychologického aj fyzického zneužívania,“ napísala Lara Smith v jednom zo svojich príspevkov.

Hovorca Senátorov potvrdil, že organizácia tento blog našla a v prípade rozhodovania, či  prepustiť Jima Littlea, to bola ďalšia voda na mlyn. Po jeho výbuchu smerom k Melnykovi kompetentní tieto obvinenia preskúmali a zanechali v nich vážne znepokojenie. Little aj jeho právnik to odmietajú a v budúcnosti sa plánujú obrátiť na súdy, aby sa touto záležitosťou zaoberali.

Ottawa si najala Littlea začiatkom januára, teda iba 5 mesiacov po tom, čo jeho bývalá manželka zverejnila správy o jej údajnom zneužívaní. Melnyk vtedy novinárom povedal, že uskutočnili rozsiahle vyhľadávanie s cieľom nájsť správneho vodcu, ktorý by dokázal viesť organizáciu v ďalšej dekáde. Vyzerá to tak, že Senators úspešní neboli.