Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.12.)

piatok, 2. december 2011 20:22 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Poznáme roslosovanie Euro 2012
V poradí 14. Európsky šampionát dnes podvečer spoznal rozlosovanie základných skupín. Českí reprezentanti, ktorí postúpili na Euro po úspešnej baráži narazia v skupine A na Rusko, s ktorým dlho bojovalo o postup naše Slovensko. Okrem Rusov si Česi zmerajú sily aj s Grékmi a Poliakmi. Za skupinu smrti môžeme označiť skupinu C, v ktorej sa predstaví obhajca zlata Španielsko s Talianskom, Írskom a veľmi silným Chorvátskom. Nech sa páči, tu je rozlosovanie v prehľadnom usporiadaní:

Žreb základných skupín EURO 2012:
A-skupina (Varšava, Vroclav): Poľsko, Grécko, Rusko, Česko
B-skupina (Charkov, Ľvov): Holandsko, Dánsko, Nemecko, Portugalsko
C-skupina (Gdansk, Poznaň): Španielsko, Taliansko, Írsko, Chorvátsko
D-skupina (Kyjev, Doneck): Ukrajina, Švédsko, Francúzsko, Anglicko

Torres do Madridu?
Talentovaný Španiel Xavi Torres, ktorý je na hosťovaní v Levante, by sa mohol v zime presunúť do Atlética Madrid, kde jeho výkony sledujú veľmi podrobne. Ide však o kmeňového hráča Málagy, takže jeho prípadný presun do ďalšieho konkurenčného tímu na štadión Vicenteho Calderóna je  zatiaľ len veľmi diskutabilný.

Čorluka možno do Talianska

Ofenzívny obranca Tottenhamu Hotspur možno v zime zmení pôsobisko . O jeho služby má totiž eminentný záujem rímske Lazio, ktoré v tejto sezóne bojuje o účasť v budúcoročnej edícii Ligy Majstrov. Iné zdroje zas uvádzajú záujem konkurečného AS Rím. Jedno je však isté, Čorluka chce Tottenham opustiť ak mu Harry Redknapp neposkytne viac priestoru na ihrisku. Chorvátov dôvod je pochopiteľný - nechce prísť o svoje miesto v reprezentačnej nominácií na blížiace sa Euro 2012.

Prilepšia si

Víťaz EURA 2012 si okrem futbalovej prestíže veľmi slušne polepší aj po finančnej stránke. Držiteľ zlatej medaily z budúcoročných ME zarobí 23,5 milióna eur.

Nový tréner v AFC

AFC Sunderland má nového trénera. Od dnes sa ním stal Martin O´Neill , ktorého si môžete pamätať napríklad z pôsobenia v Aston Ville. Na pozícii hlavného kouča nahradil Stevea Brucea, s ktorým už vedenie stratilo trpezlivosť.

Zranený Dimitar

Manchester United má problémy. Trápi ho totiž rozsiahla maródka, ktorá nie je pred víkendovým zápasom na ihrisku Aston Villy najlepším znamením. K zraneným hráčom sa pridal aj Bulhar Dimitar Berbatov, ktorý bol pri smolnej prehre proti Crystal Palace.