Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - sobota

sobota, 3. december 2011 00:42 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje v sobotu šiestimi zápasmi 15. kola. Prinášame vám preview k trom stretnutiam, ktoré sa nám zdali atraktívne pre tipujúcich.



Freiburg - Hannover, 15.30

Freiburg sa minulé kolo stretol s Hoffenheimom a práve domáci Hoffenheim vstúpil do zápasu lepšie. Domácim sa podarilo dostať do vedenia 1:0  a až potom sa Freiburg spamätal a začal si aj on vytvárať šance. Do polčasu sa však nič nezmenilo a skóre ostalo 1:0. Po polčase hrali oba tímy nezáživný futbal a až ku koncu zápasu sa hráči Freiburgu začali pokúšať vyrovnať nepriaznivý stav. V poslednej minúte zápasu sa im to podarilo, keď sa tvrdou ranou prezentoval striedajúci Dembelé.

Hannover privítal na svojom ihrisku Hamburg. Hamburg začal lepšie, ale gól sa mu streliť nepodario. O niečo neskôr prišli minúty Hannoveru, no český brankár Drobný sa prezentoval výbornými zákrokmi a podržal svoj tím. Hamburg prežil nápor domácich a bol to práve on, kto sa dostal do vedenia. Pomerne dlho bol stav 0:1 a až v 79-tej minúte sa podarilo Hannoveru vyrovnať a získať tak bod za remízu 1:1.

Tabuľky a štatistiky

Freiburg sa už 3 kolá nachádza na predposlednom mieste, čo určite nie je príjemné. Na 15-ty Hamburg stráca iba 2 body, ale od posledného miesta ho delí iba jediný bod. Forma Freiburgu patrí medzi tie horšie, keďže z posledných 5 zápasov získali 5 bodov za 2 remízy a jednu výhru. Naposledy remízovali s Hoffenheimom 1:1 a s Hertou 2:2. Doma sa im príliš nedarí. Z posledných 3 zápasov nevyhrali ani raz. 2-krát prehrali a raz remízovali. Prehrali s Leverkusenom 0:1 a s Hamburgom 1:2. Skóre na domácom ihrisku nie je zlé pretože dali 9 gólov a rovnako aj inkasovali. Celkové skóre je však oveľa horšie 19:30. Z toho vyplýva, že obrane Freiburgu sa pred domácim publikom darí oveľa viac. Proti Hannoveru zrejme opäť nenastúpi zranený Rosenthal.

Hannover je na 8 mieste, kde je už 2 kolá. Toto umiestnenie Hannoveru zrejme vyhovuje, aj keď na pohárové priečky stráca iba 2 body. Hannoveru sa vôbec nedarí na ihriskách súpera. Skóre je až katastrofálne a to 4:12. Z posledných 5 zápasov nevyhrali ani raz, pričom až 4-krát prehrali a to s Wolfsburgom 4:1. Gladbachom 2:1. Kolínom 2:0 a Stuttgardom 3:0. Hannover je druhé najhoršie mužstvo hrajúce vonku. Bod sa mu podarilo získať iba za bezgólovú remízu s nováčikom súťaže Augsburgom. Hannoveru budú chýbať zranení Andreasen, Hauger a Miller.

Vzájomné zápasy hovoria jasne v prospech Hannoveru 5:1. Remízou sa skončil zápas týchto tímov 2-krát. Podľa mňa sa táto štatistika podarí Freiburgu aspoň trochu upraviť, pretože potrebujú získať čo najviac bodov a dostať sa tak zo zóny ohrozenia. Tipujem výhru domácich s kurzom okolo 2,5.

TIP: víťazstvo Freiburgu s kurzom okolo 2,50

 



Kaiserslautern - Herta Berlín, 15.30

Kaiserslautern nastúpil v minulom kole na pôjde Norimbergu, ktorý nevyhral už 8 zápasov v rade. Proti bezzubému Kaiserslauternu sa mu to konečne podarilo a zvíťazil 1:0. Aj keď skóre tomu nenapovedá takmer celých 90 minút sa hralo na bránku hostí. Kaiserslautern držal nad vodou iba brankár Trapp, ktorý pochytal všetko, čo sa dalo. Kaiserslautern bol ako bez duše a za celý zápas si nedokázal vytvoriť ani jednu výraznejšiu šancu, z ktorej by skóroval. Pomer striel na bránku hovorí za všetko 6:1. Bez striel góly nepadajú a aj preto sa Kaiserslautern nedokázal gólovo presadiť.

Herta sa predstavila na pôde Leverkusenu, ktorému sa začalo dariť v lige majstrov, kde je zatiaľ na prvom mieste v skupine. Aj preto sa od neho veľa očakávalo, no opak bol pravdou. Herta bola aktívnejšia hneď od prvej minúty a to sa prejavilo aj na skóre, ktoré bolo už po 18-tich minútach 0:2. Ešte do polčasu však znížil Derdiyok. Po polčase sa Leverkusen výrazne zlepšil a dokázal vyrovnať na 2:2 opäť zásluhou Derdiyoka. Napokon pridal Derdyiok aj tretí gól a otočil tak skóre na 3:2, ale hneď po inkasovanom góle vyrovnal Lasogga a zabezpečil Herte aspoň 1 bod za remízu 3:3.

Tabuľky a štatistiky

Domáci sa nachádzajú na 16-tom mieste, čiže v zóne ohrozenia. Kaiserslauternu sa doma nedarí a od začiatku sezóny získali na svojom ihrisku iba 7 bodov. Naposledy prehrali s Leverkusenom 0:2. Naplno bodovať sa im podarilo iba proti Freiburgu 1:0 a proti Mainzu 3:1. Celková forma Kaiserslauternu upadá, keďže posledné 4 zápasy 2-krát prehrali a 2-krát remízovali. Prehrali s Norimbergom a Leverkusenom. Bod sa im podarilo získať zo zápasov s Hoffenheimom 1:1 a Hamburgom 1:1. Skóre Kaiserslauternu je samozrejme záporné a to 10:18. Otázny je štart Sukuta-Pasu a nenastúpi ani zranený Derstroff.

Herte sa darí aj napriek tomu, že je nováčik súťaže a nachádza sa na výbornom 10-tom mieste. Z posledných troch zápasov sa im podarilo získať iba 2 body za dve remízy a to s Leverkusenom 3:3 a Freiburgom 2:2. Túto štatistiku budú chcieť určite hráči Herty vylepšiť v zápase proti Kaiserslauternu. Herta navyše hrá vonku pomerne dobre. Podarilo sa im poraziť tímy ako Wolfsburg 2:3, či dokonca Dortmund 1:2. Naposledy vonku prehrali v októbri s Bayernom 4:0 a ešte kolo predtým s Brémamy 2:1. Herta strieľa množstvo gólov a ich skóre po 14-tich kolách je 21:22.

Vzájomné zápasy hovoria v prospech hostí 10:7. Iba 2-krát sa body delili. Myslím, že remízou sa zápas neskončí ani teraz, pretože Herta bude chcieť získať 3 body a upevniť si tak miesto v strede tabuľky. Motivácia je aj na strane Kaiserslauternu, pretože sa bude chcieť dostať zo zóny ohrozenia a nato mu chýba iba bod. Aj napriek tomu tipujem víťazstvo hostí s kurzom okolo 2,80.

TIP: víťazstvo Herty Berlín s kurzom okolo 2,80


 
Wolfsburg - Mainz, 15.30

Wolfsburg naposledy nastúpil na ihrisku Augsburgu. Tento nie príliš záživný zápas sprevádzalo množstvo nevyužitých šancí hostí. Augsburg svoje šance využil a zvíťazil po prvý krát pred očami vlastných divákov 2:0, pričom druhý gól padol až v nadstavenom čase. Wolfsburg tak opäť prehral a prišiel o všetky body.

Mainz privítal Bayern Mníchov a začal naozaj veľmi dobre. Hneď v úvode sa domáci ujali vedenia 1:0. Takýmto výsledkom skončil aj prvý polčas. V druhom polčase sa podarilo Bayernu vyrovnať na 1:1 zásluhou stopéra van Buytena. Bayern však aj naďalej predvádzal svoju až príliš profesorskú hru a Mainzu sa podarilo dostať do vedenia 2:1. Ofenzívni hráči hostí gólovo mlčali a s chuťou hrajúci Mainz zvýšil už na 3:1. Neskôr sa opäť presadil van Buyten a upravil tak výsledok na konečných 3:2. Mainzu sa podarilo vyhrať so silným Bayernom a zosadiť ho tak z prvého miesta tabuľky.

Tabuľky a štatistiky

Wolfsburg sa nachádza na 12-tom mieste a od zóny ohrozenia ho delia iba 3 body. Aktuálna forma vlkov je druhá najhoršia v celej Bundeslige. Z posledných 5 zápasov získali iba 4 body za výhru s Hannoverom 4:1 a remízu s Hamburgom 1:1. Na domácom ihrisku je to však už lepšie, keď z posledných 5 zápasov vyhrali 4. Podarilo sa im poraziť Hannover 4:1, Norimberg 2:1, Kaiserslautern 1:0 a aj Schalke 2:1. Prekvapivo prehrali s nováčikom súťaže Hertou Berlín 2:3. Skóre vlkov doma je dobré - 11:7, no celkovo je to oveľa horšie, keďže za 14 kôl inkasovali až 28 gólov a dali ich iba 19. Za vlkov nenastúpi potrestaný Helmes a ani zranený Hitzlsperger.

Mainzu sa konečne začalo dariť skórovať a sériou dvoch výhier sa posunuli z 15-teho miesta na 13-te. Stále zlepšujúce sa výkony Mainzu sa konečne preniesli aj do výsledkov a hráči sa dostávajú do hernej pohody, ktorá je veľmi dôležitá. Ich aktuálna forma patrí medzi tie lepšie, keď z posledných 5 zápasov sa Mainu podarilo získať 7 bodov za 2 výhry a jednu remízu. Vyhrali s Bayernom 3:2 a so Stuttgardom 3:1. Bod si odniesli zo zápasu s Hertou. Mainzu to tam konečne začalo padať a tomu nasvedčuje aj zlepšujúce sa skóre, ktoré je ale stále záporné a to 19:25. Na ihriskách súpera je to zo strany Mainzu priemerné. Z posledných 5 zápasov získali 6 bodov za jednu výhru a až 3 remízy. Remízovali s Hertou 0:0 Norimbergom 3:3 a Hannoverom 1:1. Vyhrali s Freiburgom 1:2 a prehrali s Kaiserslauternom 3:1.

Vo Vzájomných zápasoch má jasne navrch domáci Wolfsburg, ktorý vyhral až 10-krát. Mainz sa radoval iba 4-krát a body sa delili tiež 4-krát. Momentálne to podľa mňa nebude na výhru ani jedného tímu a body si rozdelia. Tipujem teda remízu s kurzom okolo 3,1.

TIP: remíza s kurzom okolo 3,10