Main Content

Lintner vysvetľuje, prečo sa stala Bystrica majstrom!

sobota, 14. marec 2020 14:00 | Autor: Marek Ďaďo

Richard Lintner
Richard Lintner | zdroj: TASR

Nielenže slovenským hokejom výrazným spôsobom otriasol koronavírus, vlnu nespokojnosti pozdvihlo aj rozhodnutie vedenia súťaže udeliť Banskej Bystrici titul majstra republiky. K celej situácii sa konečne vyjadril aj ten najpovolanejší - Richard Lintner. 

Hanba, korupcia, či nespravodlivosť. Aj takto slovenskí fanúšikovia reagovali na rozhodnutie, že v tomto ročníku tunajšia Tipsport liga spozná svojho víťaza. Množstvo nenávistných komentárov na sociálnych sieťach, a rovnako tak kopec otázok prečo budeme mať majstra aj keď sezóna nebola zďaleka u konca. To si priam vyžadovalo, aby sa k celému rozhodnutiu vyjadril samotný Litner.

„Súťažný poriadok SZĽH nám ukladá povinnosť, že ak ukončíme súťaž (t.j. že ju len neprerušíme) sme povinní vyhodnotiť záverečné poradie družstiev. Na základe tohto poradia sme povinní oceniť prvé tri družstvá a odovzdať putovný pohár a jednotlivcom medaile. Zároveň vyhlásiť majstra Slovenska,“ píše sa v najnovšom instagramovom príspevku generálneho riaditeľa našej najvyššej hokejovej súťaže. 

Lintner ďalej dodáva, že žiadne iné riešenie v tomto prípade neexistuje a krok vyhlásiť víťaza bol povinnosťou, ktorej sa nedalo vyhnúť. Aj on si plne uvedomuje, že ocenení si tento moment nevedia užiť tak, ako by tomu bolo za normálnych okolností, no situácia si žiaľ takéto opatrenia vyžiadala. Zdravie je predsa prvoradé. 

Niekdajší úspešný hokejista však o právoplatnosti udelenia majstrovského titulu nepochybuje. „Bez najmenšej pochybnosti sú všetci ocenení právom.“ Každému je jasné, že play off je celkom iná súťaž, no v momente rozhodnutia vedenia ligy mala Bystrica až 12 bodový náskok pred druhým Slovanom Bratislava. 

„Držme si všetci palce, aby sa nám podarilo čo najrýchlejšie vrátiť do normálu. Všetkých vás pozdravujem a želám hlavne pevné zdravie,“ zakončil Lintner svoj príspevok, ktorý sprevádza fotka medailí určených trom najlepším mužstvám už skončeného ročníka 2019/2020.