Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 4. december 2011 08:49 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 15. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám predzápasovú analýzu k dnešnému zápasu nemeckej Bundesligy Schalke 04 - Augsburg.



Schalke 04 - Augsburg


Schalke pred týždňom odohralo zápas na pôde prvého Dortmundu. Domáci nepustili Schalke prakticky k ničomu a aj preto sa hosťom nepodarilo skórovať. Výborný strelec Huntelaar bol odrezaný od zálohy a celý zápas sme ho takmer nevideli. Najslabším článkom Schalke bola jednoznačne záloha, ktorá nehrala vôbec dobre a ofenzívni hráči ako Holtby či Raúl sa do útoku vôbec nezapájali. Jediný hráč ktorý si zaslúži pochvalu bol stopér Matip. Matip sa pokúšal vyvážať loptu z vlastného územia a absolvoval tak niekoľko šprintov smerom na polku súpera. Dortmund hral opäť výborne a porazil Schalke 2:0.

Augsburg mal minulé kolo dôvod na oslavu, pretože po prvý krát od začiatku sezóny sa mu podarilo vyhrať na vlastnom ihrisku. K výhre s Wolfsburgom 2:0 mu trochu dopomohlo aj šťastie, keď sa hosťom nepodarilo skórovať s obrovských príležitostí. Augsburg si toto víťazstvo zaslúžil a tri body z tohto zápasu sa mu náramne hodili.

Tabuľky a štatistiky

Schalke po minulom kole kleslo zo 4-tého na 5-te miesto. Je to však veľmi ambiciózny klub a na tretí Bayern stráca iba 3 body. Schalke predvádza peknú ofenzívnu hru a darí sa im strieľať góly do siete súpera. Skóre hovorí za všetko. Podarilo sa im streliť už 28 gólov a inkasovali 20. Súčasná forma Schalke je tretia najlepšia v celej lige. Z posledných 5 zápasov získali 10 bodov za 3 výhry a to s Norimbergom 4:0, Hoffenheimom 3:1 a Leverkusenom 1:0. Prehrali iba s Dortmundom a remízovali v Hannoveri. Schalke doma vyhralo už 2 zápasy v rade s Norimbergom a Hoffenheimom. Naposledy prehrali ešte v októbri a to s Kaiserslauternom 1:2. O góly nie je núdza ani doma a skóre majú po 14-tich kolách 18:8. Proti Augsburgu pravdepodobne opäť nebude chytať zranený Fahrmann.

Augsburg je aj napriek výhre s Wolfsburgom stále posledný tím tabuľky. Nie je to ale až taká katastrofálna situácia, pretože na 15-ty Hamburg strácajú iba 3 body a 15-ta priečka sa nenachádza ani v zóne ohrozenia. V hre vonku ale Augsburg nevyniká. Z posledných 5 zápasov prehral až 3-krát. Naposledy prehral so Stuttgardom 2:1 a s Kolínom 3:0. Skóre na ihriskách súpera je fakt zlé 5:13. Ani celková forma nie je najlepšia, keďže pred výhrou s Wolfsburgom viedol Augsburg sériu troch prehier. Augsburg má veľa zranených hráčov, ktorých bude musieť nahradiť inými. Aj naďalej budú chýbať Moritz Nebel a Marcel De Jong.

Tieto dva tímy odohrali medzi sebou iba jeden zápas a to ešte v roku 2010. V tomto zápase hral Augsburg doma a Schalke ho dokázalo poraziť najtesnejším rozdielom 0:1. Schalke určite nie je spokojné s 5-tým miestom a bude chcieť získať všetky body. Navyše Schalke hrá doma presvedčivo, preto  myslím, že Augsburg pre nich nebude problém. Tipujem teda výhru Schalke s kurzom okolo 1,30.

TIP: Výhra Schalke s kurzom okolo 1,30