Main Content

Kevin Phillips: Martin O`Neill je ideálnou náhradou za Brucea

nedeľa, 4. december 2011 13:38 | Autor: Roman Bobaľ

Kevin Phillips: Martin O`Neill je ideálnou náhradou za Brucea
Kevin Phillips: Martin O`Neill je ideálnou náhradou za Brucea | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Bývalý hráč „čiernych mačiek“ sa vyjadril na adresu Martina O´Neilla, ktorý bude podľa jeho slov ideálnym trénerom Sunderlandu. Prinášame vám voľný preklad exkluzívneho rozhovoru športového portálu goal.com.

Steve Bruce bol vyhodený zo stoličky Sunderlandu. V 13. ligových zápasoch „čierne mačky“ získali len 11 bodov a tak sa to dalo čakať. Bývalý tím Kevina Phillipsa sa tak zosunul na úplne spodné priečky a je blízko zóny zostupu. Kevin aký je váš názor na Martina O`Neilla, ktorý včera prevzal “mačky” v tejto ťažkej situácií?

„Martin O´Neill je výborný tréner. Má veľa skúseností a vie ako dostať z hráčov maximum. Dokonca tuším, že bol fanúšikom klubu a preto je jeho príchod skvelý.  Keby sa s nim Sunderland nedohodol tak by som bol veľmi rád keby voľba padla na Marka Hughesa. Verím, že hráči Sunderlandu majú v sebe viac, ako túto sezónu zatiaľ ukázali. V žiadnom prípade sa nemôžu zachraňovať, patria inde.“

Steve Bruce bol vyhodený po tom ako jeho tím naposledy prehral 2:1 s Wiganom Athletic. Domáci fanúšikovia si priam žiadali, aby z trénerskej lavičky odišiel. Philips verí, že ak by dali čas Stevovi Brucovi, tak by situáciu zvrátil a dokázal by sa dostať na vyššie priečky. Veľmi ho preto prekvapilo rozhodnutie vlastníka klubu Ellisa Shorta.

Je každému jasné, že fanúšikovia klubu boli pobúrení a najmä kvôli nim sa tak rozhodlo. Atmosféra okolo klubu bola strašná a vy musíte podniknúť rázne kroky k tomu, aby sa to zmiernilo. Hrával som pre tento klub 6-rokov a fanúšikovia sú tu naozaj vášniví. Je pochopiteľné, že po tom, čo sa minulo cez leto mnoho peňazí sú rozčúlení. Bohužiaľ výkony nových hráčov často neboli dosť dobré a hráčov nemôžete vyhodiť tak jednoducho ako trénera.“

Kevin Phillips navštívil už viacero klubov, cez Watford, Birmingham, Southampton, Aston Villu, West Bromwich Albion, Baldock Town až po známy Sunderland. Práve v poslednom menovanom klube sa mu darilo najviac. V priebehu 208. zápasov strelil famóznych 113 gólov a v v Sunderlande je tak naozajstnou legendou. V súčasnosti ešte stále hráva profesionálny futbal, ako 38-ročný útočník háji farby Blackpoolu.