Main Content

Prečo Haaland odmietol Manchster United? Bolo by to nebezpečné, tvrdí otec

štvrtok, 26. marec 2020 12:06 | Autor: Timotej Gašper

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Otec Erlinga Haalanda prezradil, prečo jeho syn odmietol v januári veľký prestup do Manchestru United.

Erling Haaland bol pred začiatkom zimného prestupového obdobia na zozname viacerých klubov, ktoré bažili po jeho podpise. Kruh uzavrela trojica Manchester United, RB Lipsko a Borussia Dortmund, pričom posledný menovaný mal napokon dôvod na radosť. Odchod do tímu žlto-čiernych bol pre mladého nórskeho reprezentanta azda najsprávnejšou voľbou, keďže jeho strelecká forma pokračovala v plnej paráde aj v novom drese. 

Ešte v decembri sa však čakalo, že najväčšiu šancu na jeho zisk bude mať práve Manchester United, keďže dôležitú rolu by zahral Ole Gunnar Solskjaer ako tréner a Haalandov krajan. Ako však prezradil otec Erlinga Haalanda, bývalý známy futbalista Alf-Inge Haaland, prestup na Old Trafford stroskotal hlavne z dôvodu, že tréner Solskjaer bol jediným človekom z klubu, ktorý mladého útočníka naozaj chcel. „Je veľmi náročné a tiež nebezpečné. Bolo by to nebezpečné ísť do nejakého klubu len kvôli osobe trénera. A to z dôvodu, že tréner môže byť kedykoľvek prepustený a všetko sa môže rýchlo zmeniť,“ uviedol Alf-Inge Haaland v interview pre Manchester Evening News.

Otec Erlinga a bývalý hráč Manchestru City či Leedsu tým určite myslel aktuálnu situáciu Manchestru United, ktorý sa podľa médií často pohráva s myšlienkou opäť vymeniť trénera. Haaland junior však prestupom do Dortmundu nič nepokazil a určite ani nepozastavil svoj progres. V 11 zápasoch v drese BVB dokázal streliť 12 gólov, prekonal viacero významných rekordov a ktovie, aké čísla by ho zdobili k dnešnému dňu, keby ligy nemuseli byť prerušené.