Main Content

NHL: Demitra do semifinále konferencie, Handzuš z hry von - sumáre

pondelok, 26. apríl 2010 08:22 | Autor: TASR

Slovenský hokejový útočník Pavol Demitra sa po nedeľňajšom šiestom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL tešil z víťazstva svojho Vancouveru 4:2 na ľade Los Angeles a z postupu do semifinále Západnej konferencie.

Los Angeles Kings - Vancouver 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) - konečný stav série 2:4 pre Vancouver

Slovenský hokejový útočník Pavol Demitra sa po nedeľňajšom šiestom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL tešil z víťazstva svojho Vancouveru 4:2 na ľade Los Angeles a z postupu do semifinále Západnej konferencie. Hoci sa v stretnutí s Kings prezentoval iba dvoma strelami, jeho spoluhráči zariadili potrebnú štvrtú výhru a 35-ročný odchovanec dubnického hokeja zostal naďalej v hre o Stanleyho pohár. Naopak, pre 33-ročného Banskobystričana Michala Handzuša sa sezóna NHL v nedeľu skončila, lebo jeho tím zostal práve na štíte Canucks. "Pustili sme sa do série s nasadením, čo nám prinieslo vytúžené ovocie. Myslím si, že najväčší moment pre našu hru a sebavedomie prišiel v štvrtom zápase. Neviem, či to súpera mentálne nalomilo, no my sme vyhrali tri stretnutia za sebou," neskrýval pozápasové emócie tréner "kosatiek" Alain Vigneault.

Detroit - Phoenix 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) - stav série 3:3

V druhom nedeľňajšom súboji play-off Západnej konferencie Detroit nevyužil domáce prostredie a premrhal ponúknutý mečbal. Coyotes najmä zásluhou výkonu v prvých dvoch tretinách "červené krídla" dokonale zaskočili a po víťazstve 5:2 na ľade súpera si vynútili rozhodujúci siedmy zápas, ktorý sa bude hrať v utorok vo Phoenixe. Svojou mierou k úspechu "kojotov" prispelo aj kvarteto českých legionárov v ich službách Radim Vrbata, Petr Průcha, Robert Lang a Zbyněk Michálek, z ktorých si každý pripísal minimálne po bode. Vrbata bol úspešným strelcom a ďalší traja Česi sa na góloch podieľali prihrávkami. Najväčšou oporou hostí bol však nepochybne brankár Iľja Bryzgalov, ktorý kryl 31 striel hráčov Red Wings a stal sa zaslúžene prvou hviezdou stretnutia. Séria sa teraz presúva do nehostinnej Arizony, kde sa o postupujúcom definitívne rozhodne. "Povedal som to už pred touto sériou. Výhoda domáceho ľadu bude rozhodovať iba v tom prípade, ak sa bude musieť hrať siedmy zápas," povedal tréner Coyotes Dave Tippett.