Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 December)

streda, 7. december 2011 14:03 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 December)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 December) | zdroj: Roman Bobáľ pre Sport7.sk, foto ilustračné, foto SITA

Portál Sport7.sk neustále prichádza s novými nápadmi, ako potešiť svojich čitateľov. Ani tento krát sme neostali pozadu a zaviedli novú rubriku s názvom „elitná jedenástka týždňa“. Prinášame vám druhú časť našej elitnej 11-ky, ktorú pre vás opäť pripravil Roman Bobaľ.

Brankár

39 ročná opora Fulhamu Mark Schwarzer je skúsený brankár, ktorý toho počas kariéry už veľa preskákal, no na svoj výkon v zápase s Liverpoolom na Craven Cottage musí byť aj tak právom hrdý. „Chalupári“ vyhrali nad jasným favoritom „The Reds“  1:0 hlavne jeho zásluhou. Prečo sme si však vybrali do TOP 11 práve Marka? Liverpool mal 14 striel na bránu, 10 krát zahrával rohový kop a vytvoril si viacero obrovských šancí minimálne na vyrovnávajúci gól. Schwarzer s prispením spoluhráčov však zmaril všetky príležitosti favorita. 

Obrancovia


V minulej zostave týždňa sme zvolili rozostavenie 4-3-3, tento týždeň sme sa naladili ešte ofenzívnejšie a uprednostnili sme formáciu 3-4-3, teda s troma obrancami. Na ľavu stranu defenzívnej línie sme vybrali hráča Manchestru United Phila Jonesa. Dôvod je prostý. Phil Jones bol jediný, kto skóroval v zápase s Aston Villou a počas celých 90. minút ukazoval sebavedomú hru v obrane, pričom sa neustále snažil podporovať aj útok. Koniec koncov len vďaka nemu zverenci Sira Alexa Fergusona odchádzali domov do Manchestru s troma bodmi.

Stred obrany nepotrebuje hlbší komentár. Zaslúžene ho obsadzuje belgický reprezentant Thomas Vermaelen, ktorý prihral v 28. minúte na gól Mikelovi Artetovi a o minútu neskôr sám skóroval. Mal tak prsty v oboch úvodných góloch Arsenalu na pôde Wiganu, čo viacmenej rozhodlo o ďalšom vývoji stretnutia.

Na záver sme si do obrany zobrali Nemca Roberta Hutha zo Stoke, ktorý zažil podobný zápas ako Phil Jones, keďže tiež jediným gólom rozhodol zápas na Goodison Parku v Liverpoole proti Evertonu.  Výber tejto pozície bol však pre nás nesmierne ťažký a preto oceníme aj vaše návrhy v diskusií pod článkom.

Záložníci

Do zálohy sme vybrali ako prvého 26 ročného Christiana Gentnera, ktorý háji farby nemeckého celku Vfb Stuttgart. Jeho mužstvo si počas víkendu zmeralo sily s Kolínom a zápas bol len o dvoch mužoch. Na strane domácich sa dvoma gólmi prezentoval tradične nebezpečný nemecký reprezentant Lukas Podolski a remízu zabezpečil hosťom práve spomínaný Christian Gentner. 5-násobný nemecký reprezentant, ktorý najčastejšie nastupuje v strede alebo na ľavej strane stredovej formácie na seba opäť upozornil spoľahlivou hrou, ktorú podčiarkol dvoma gólmi. 

Výbornou formou sa počas víkendu prezentoval 28 ročný Španiel Gabi, ktorý strelil proti Rayu Vallecanu úvodný gól stretnutia a za stavu 2-0 prihrával Eduardovi Salvovi na tretí poisťovací. Pár sekúnd na to nasledoval ešte jeden “hviezdný” moment v jeho prevedení, pri ktorom príliš nepotešil vlastneho branára Sergia Asenja vlastným gólom na konečných 3-1. Nič to však nemení na fakte, že v zápase bol neustále nebezpečný a že sa výrazne podpísal na dôležitom víťazstve Atletica Madrid.

Zažiaril aj Arturo Vidal z Juventusu Turín, ktorý sa do Serie A sťahoval počas leta z nemeckého Leverkusenu. Ak by „Stará dáma“ nemala tohto čílskeho reprezentanta  v tabuľke by sa teraz určite nevidela na prvom mieste. Juventus Arena počas víkendu v stretnutí proti Cesene sledovala najprv jeho gólovú prihrávku a  neskôr aj gól z pokutového kopu. V našej zostave sa umiestnil ako jediný hráč z talianskej Serie A. 

Na ľavý kraj zálohy sme zaradil českého reprezentanta Plášila z Bordeaux. V zápase s Nancy ukázal svojho bojovného ducha hneď v úvodnej minúte stretnutia a gólom na 1-0 udal tón stretnutia. V 51. minúte podčiarkol svoj kvalitný výkon prihrávkou na poisťovací gól Henriqueho.

Útočníci

Zostavu útočníkov začnime 25 ročným Olivierom Giroudom z mužstva prekvapujúceho lídra francúzskej Ligue 1 Montpellieru. Giroud nedal v stretnutí s Lorientom hosťom žiadnu šancu, keď jeho tri asistencie a jeden gól v podstate napísali príbeh stretnutia, ktoré sa skončilo debaklom 4-0.

Stred útoku obsadil v tejto sezóne nekompromisný Aiyegbani Yakubu. Ten si z Ewood Park odniesol viac, než čakal. Bol to hetrik? Kdeže. Proti ligovému nováčikovi zo Swansea strelil ešte o gól viac. V aktuálnej sezóne Premier League mal za sebou už dve stretnutia, v ktorých atakoval hetrik, ale o tom, že sa počas víkendu presadí až štyrikrát asi neuvažoval ani vo sne. Nigérijčan má na konte už 9 gólov v priebehu deviatich stretnutí, na ktoré nastúpil v základe a jeho prestup z Evertonu do Blackburn Rovers začína byť považovaný za prestup sezóny v rámci Premier League.

Útočnú dvojicu Giroud – Yakubu dopĺňa obľúbenec mníchovských fanúšikov Franck Ribéry. Dva góly a jedna asistencia, to je strelecká potencia tohto ľavého alebo pravého krídelníka v šlágri kola s Werderom Brémy (4-0). Hlavne vďaka nemu si Bavori uhájili Allianz Arénu a získali dôležité 3 body v boji o titul.