Main Content

Erling Braut Haaland: Manchester United alebo Real Madrid?

sobota, 11. apríl 2020 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Erling Braut Haaland si skutočne môže vyberať. Mladý Nór, ktorý je hráčom Borussie Dortmund bude v letnom transferovom okne patriť medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Kto po ňom ide?

Haaland dal počas ročníka 2019/2020 o sebe vedieť ako kométa. Najprv v drese rakúskeho Red Bull Salzburg súkal v Lige majstrov gól za gólom, pričom sa nestratil ani proti súperom ako Liverpool či Neapol. Pri svojom debute v Champions League proti Genku dokonca skóroval hetrik.

V zime zmenil dres, i keď mohol odísť do Manchestru United, rozhodol sa, že prestúpiť do nemeckej Bundesligy, konkrétne do Borussie Dortmund, bude preňho lepšie riešenie. V BVB sa nestratil a v prvých zápasoch sa mu pravidelne darilo dávať góly. Fanúšikovia si ho obľúbili, rovnako tak spoluhráči či tréner Favre.

Faktom je, že vzhľadom, že na výkupnú klauzulu vo svojom kontrakte, môže Nór Dortmund v letnom transferovom období zmeniť dres za 60 miliónov eur. Zdroje blízke Realu Madrid hlásajú, že je to prakticky zadarmo. Vzhľadom na prestupové čiastky posledných rokov sa nedá nesúhlasiť.

„Hlavnými favoritmi na získanie Erlinga Brauta Haalanda z Borussie Dortmund sú Manchester United a Real Madrid,“ informovala nedávno americká televízia ESPN. Ktovie, do akej miery je reálny interes Red Devils, veď s týmto klubom sa za posledný rok spájal takmer každý, o koho bol interes.

Faktom ostáva, že Haaland po prestupe do Dortmundu zaznamenal 12 gólov v 11 zápasoch, stále má iba 19 rokov a je možné ho kúpiť za menej ako 100 miliónov eur. Dovolíme si tvrdiť, že takéhoto hráča momentálne vo svete futbalu nenájdete. A vedia to nielen v Madride a v Manchestri.