Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.12.)

streda, 7. december 2011 18:06 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Olič na odchode
V kuloároch sa pošuškáva, že Ivica Olič je na odchode z Bayernu Mníchov a káder Bavorov by mal opustiť už túto zimu. O jeho služby údajne prejavil záujem Wolfsburg, ktorý má pod palcom nekompromisný tréner Felix Magath.

Greguš na Ostrovy?

Reprezentant Slovenska do 21 rokov Ján Greguš by mohol vo svojej kariéry zažiť výrazný posun. Futbalista Baníka Ostrava totiž odcestoval na skúšku do anglického druholigového Watfordu.

Čonka v Ligue 1?

Talent MFK Košice Matúš Čonka, ktorý má za sebou výbornú jesennú časť Corgoň Ligy, si možno na Slovensku už do lopty nekopne. Momentálne je totiž na skúške  vo francúzskom AS Saint Étienne a ak skautov zaujme ôsmy tím Ligue 1 je pripravený kúpiť jeho práva už počas zimného prestupového obdobia.

Tévez v Miláne

Carlos Tévez opäť rozbúril hladinu diskusie, keď sa dohodol s AC Miláno na hosťovaní. Obe strany túto dohodu pár dní dozadu dementovali, no dnes je všetko inak. Otázne je však či s tým bude súhlasiť súčasný zamestnávateľ Tevéza  Manchester City, ktorý požaduje za jeho polročné hosťovanie na San Sire 4 milióny libier. AC Miláno naopak žiada hosťovanie zadarmo + prednostné práva na jeho kúpu počas letného prestupového obdobia.

Jiráčka chce Wolfsburg

Vedenie Plzne momentálne zvažuje atraktívnu ponuku Wolfsburgu za objav tejto sezóny Petra Jiráčka. Nemecký klub, ktorý vedie známy tréner Felix Magath, údajne ponúkol Plzni za Jiráčka sumu okolo piatich miliónov eur.  

Zlatá kopačka stále zamotaná

Súboj o najlepšieho kanoniera európskych líg je už skoro v polovici. Na prvej priečke nie je ani jeden zo superhviezdnej dvojice Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Momentálne najlepším strelcom v Európe je Lotyš z Estónskej ligy Aleksandars Čekulajevs. Mimochodom David Lafata z českej Gambrinus ligy je momentálne šiesty.

1. Aleksandars Čekulajevs (Trans Narva / Estónsko) - 46 gólov, koeficient pre najvyššiu estónsku ligovú súťaž 1 - 46 bodov
2. Seydou Doumbia (CSKA Moskva / Rusko) - 23, koeficient 1,5 - 34,5
3. Lionel Messi (FC Barcelona / Španielsko) - 17, koeficient 2 - 34
Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Španielsko) - 17, koeficient 2 - 34
5. Robin van Persie (FC Arsenal / Anglicko) - 14, koeficient 2 - 28
6. David Lafata (Jablonec / Česko) - 18, koeficient 1,5 - 27
7. Mario Gómez (Bayern Mníchov / Nemecko) - 13, koeficient 2 - 26
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04 / Nemecko) - 13, koeficient 2 - 26
9. Mostafa Abdellaoue (Tromsö / Nórsko) - 17, koeficient 1,5 - 25,5
10. Gonzalo Higuaín (Real Madrid / Španielsko) - 12, koeficient 2 - 24
Ole Martin Arst (Start / Nórsko) - 16, koeficient 1,5 - 24
Aleksandr Keržakov (Zenit Petrohrad / Rusko) - 16, koeficient 1,5 - 24
Rade Prica (Rosenborg / Nórsko) - 16, koeficient 1,5 - 24
Oliver Giroud (Montpellier / Francúzsko) - 12, koeficient 2 - 24