Main Content

Najstarší hráč Slovana oslavuje 95. narodeniny

štvrtok, 8. december 2011 13:00 | Autor: TASR

Vo štvrtok 8. decembra bude mať 95 rokov najstarší hráč Slovana Bratislava Alfréd Bollardt, ktorý bol výraznou hokejovou osobnosťou svojej doby a dnes je žijúcou legendou zosobňujúcou bohatú históriu klubu.

Narodil sa v rakúskom Podlanigu v roku 1916. Ľadový hokej hral na špičkovej úrovni dlhých 22 sezón, najmä vďaka obrovskému zanieteniu pre svoj šport a zdravému patriotizmu.

So starším bratom Walterom si obliekal dres 1. ČsŠK Bratislava už v sezóne 1933/1934. V Malackách, kde sa ich rodina po vzniku Československej republiky usadila, v tom istom roku založili hokejový oddiel a Alfréd Bollardt sa stal jeho oporou.

Do Slovana sa vrátil neskôr ako 32-ročný pred sezónou 1948/49 a na ďalších sedem rokov sa stal platným obrancom. S Rudolfom Horským vytvorili spoľahlivú obrannú dvojicu, ktorá pred brankármi Kuchárom či Jendekom vzbudzovala rešpekt.

Okrem Slovana a Malaciek Alfréd Bollardt hral aj za kluby OAP, VŠ, HC a TŠKNB Bratislava, reprezentoval vo výberoch Bratislavy a Slovenska v zápasoch proti zahraničným či pražským súperom. Po skončení aktívnej činnosti pôsobil Alfréd Bollardt ako stredoškolský profesor latinčiny, nemčiny i telesnej výchovy. Stále sa udržiava vo veľmi dobrej fyzickej kondícii, venuje sa turistike a dodnes korčuľuje.

Alfréd Bollardt prijal pozvanie vedenia HC Slovan Bratislava a so svojimi najbližšími bude čestným hosťom extraligového šlágra medzi Slovanom a Košicami v pondelok 12. decembra 2011 v Slovnaft aréne. Tesne pred stretnutím mu generálny manažér klubu oslavujúceho v týchto dňoch 90. výročie svojho vzniku zablahoželá k 95. narodeninám.

Agentúru SITA informoval Milan Vajda, marketingový riaditeľ HC Slovan.

© WEBNOVINY