Main Content

Nový Newcastle hľadá trénera: Vyberať si bude z dvoch veľkých mien

streda, 22. apríl 2020 14:22 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti Newcastle United
Futbalisti Newcastle United | zdroj: TASR

Newcastle United pripravuje obrovský projekt, ktorého súčasťou budú príchody hviezdnych hráčov. Tých by mal podľa najnovších správ viesť tréner svetových kvalít, pričom do úvahy aktuálne spadajú dve mená. 

Tradičný klub zo severného Anglicka je v posledných dňoch na titulných stranách všetkých športových aj hospodárskych periodík po celom svete. Newcastle je totižto vo finálnej fáze predaja, pričom novým majiteľom sa stane Saudi Arabia Public Investment Fund, ktorého majetok sa odhaduje na stovky miliárd eur. Na weboch ako napríklad transfermarkt.com sa objavilo viacero hráčov či dokonca celá nová zostava, s ktorou by mohol Newcastle po príchode bohatého majiteľa a investora nastupovať. Aj keď je veľmi málo pravdepodobné, že do St.James Parku prídu mená ako Van Dijk, Varane, Mbappé či De Bruyne, reálnejšie aktuálne vyzerá hľadanie správneho trénera.

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Podľa správy od ESPN sa noví majitelia zamerali na dve mená, konkrétne Mauricio PochettinoMassimiliano Allegri. Prvý menovaný, Maucirio Pochettino, je bez práce od jesene 2019, kedy ho na poste hlavného trénera Tottenhamu vymenil José Mourinho. Argentínsky taktik však dokázal svoje veľké nadanie, keďže severnom Londýne dokázal za pár rokov spraviť úžasnú prácu a dať futbalovému svetu viaceré veľké hviezdy. Pochettino ako vyznávač poctivej a tvrdej práce na ihrisku i mimo neho, by bol pre nový projekt Newcastlu určite správnou voľbou, keďže pozná anglickú ligu a u hráčov si vie vybudovať prirodzený rešpekt aj dobrý vzťah. 

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri | zdroj: TASR

Max Allegri je na voľnej nohe už takmer rok, keďže po odchode z Juventusu si zatiaľ nový angažmán nehľadal. Dlhodobo sa spájal s viacerými klubmi, no aktuálne sa zdá, že alternatíva s Newcastlom je viac než reálna. Skúsený tréner má záľubu v precíznej defenzíve a údernej ofenzíve, čo by s pomocou pár kvalitných posíl mohol v kádri „The Magpies“ pretaviť v novú éru klubového úspechu.