Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.12.)

štvrtok, 8. december 2011 16:47 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Podolski ku konkurencii?
Útočník Kolína Lukas Podolski dostáva ponuky zo všetkých strán. Najnovšie sa oňho zaujíma konkurenčné Schalke, ktoré by ho chcelo získať ako náhradu za Raúla. Podolski bude patriť počas prestupového obdobia k najžiadanejším hráčom. Jeho hodnota sa odhaduje na 15 miliónov eur. V tejto sezóne nastrieľal v 15 zápasoch 11 gólov, ku ktorým pridal 7 gólových prihrávok.

Málaga s Nike
Vedenie španielskej Málagy, ktorú vlastnia bohatí šejkovia, prezradilo, že predĺži spoluprácu s komerčným gigantom Nike, ktorý andalúzskemu tímu vyrába dresy.

Sørensen na odchode?

Aktuálne futbalista Juventusu Frederik Sørensen možno v zime zmení dres, v drese Starej Dámy totiž nedostáva toľko šancí, ako by si prial. Mladého dánskeho obrancu by rado získalo Palermo a Catania.

Gyan do Premier League?

Nový tréner AFC Sunderland Martin O´Neill vyjadril prianie, aby sa do jeho tímu vrátil Ghančan Asamoah Gyan, ktorý momentálne hosťuje v ázijskom Al Aine. Čiernym Mačkám totiž chýba klasický zakončovateľ.

Van der Wiel zvažuje

Obranca Ajaxu Amsterdam Gregory Van der Wiel vyhlásil, že jeho prípadný prestup do Valencie by bol pre neho rozhodne zaujímavou možnosťou. 23-ročný pravý krajný obranca už nazbieral v holandskej Erdivisie dostatok herných skúsenosti a svoju kariéru by rád posunul opäť o krok v pred. Gregory má na konte aj 23 štartov v drese holandskej reprezentácie.

Najlepšia zostava Ligy majstrov
Prestížny futbalový portál goal.com zverejnil svoju ideálnu zostavu základných skupín. V bránke sa objavil Malafejev (Petrohrad), v obrane Ramos (Real Madrid), Paulo Jorge (APOEL), Nkoulou (Marseille), v zálohe Gaitan (Benfica), Song (Arsenal), Xavi (Barcelona), a Kroos (Bayern) a v útoku Cavani (Neapol), Gomez (Bayern) a Frei (Basilej).