Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - sobota

sobota, 10. december 2011 00:00 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje v sobotu šiestimi zápasmi 16. kola. Tipujúcim prinášame preview k dvom zaujímavým zápasom.



Augsburg - Moenchengladbach, 15.30

Augsburg sa naposledy predstavil na ihrisku Schalke, kde prehral jednoznačne 3:1. Hráči Schalke dostali hostí pod tlak a bolo len otázkou času kedy sa ujmu vedenia. Tento moment napokon prišiel už v 16-tej minúte, keď skóroval kto iný ako Huntelaar. Augsburgu sa podarilo vyrovnať stav stretnutia na 1:1, ale domáci odpovedali hneď dvoma presnými zásahmi a vyhrali 3:1.

Moenchengladbach privítal silný Dortmund. Bol to súboj prvého s druhým v tabuľke a Dortmund mal v úvode zápasu jasne navrch. Podarilo sa mu streliť gól a viedol tak 1:0. Moenchenglabach sa však nezľakol a aj keď veľa neútočil, podarilo sa mu vyrovnať na 1:1. Týmto výsledkom sa zápas aj skončil a body sa delili. Moenchengladbach potvrdil, že opäť patrí medzi špičku Bundesligy a zápas s minuloročným majstrom zvládol aj bez najlepšieho hráča Marka Reusa.

Tabuľky a štatistiky

Bieda Augsburgu sa nekončí a stále je na poslednom mieste tabuľky, už s dvojbodovou stratou na predposledný Freiburg. Minulý zápas potvrdil, že Augsburgu jednoznačne chýba hráč, ktorý by sa dokázal gólovo presadiť pravidelnejšie a podržať tak celý tím. Forma Augsburgu je zlá. Z posledných 5 zápasov až 4 prehrali a to so Schalke 3:1, Stuttgardom 2:1, Bayernom 2:1 a Kolínom 3:0. Doma to tiež nie je dobré. Augsburg je najhorším tímom hrajúcim doma. Od začiatku sezóny sa mu na vlastnom ihrisku podarilo vyhrať iba jeden zápas a to s Wolfsburgom 2:0. Skóre doma je takisto zlé 7:11 a celkovo je to ešte horšie pretože Augsburg skóroval iba 13-krát a inkasoval až 27-krát toto je jednoznačne najhoršie skóre z celej Bundesligy.

Moenchengladbach je príjemným prekvapením tohto ročníka. Zrejme nikto nečakal, že tím, ktorý v uplynulej sezóne bojoval o záchranu bude po 15-tich kolách na treťom mieste, pričom na prvú priečku stráca iba bod. Mnohí považujú Moenchengladbach za minuloročný Mainz a očakávajú, že Gladbachu dôjde dych, no víťazstvá z predošlých kôl sú sprevádzané výborným výkonom a jednoznačným výsledkom v prospech Moenchengladbachu. A práve Gladbach má momentálne najlepšiu formu z celej ligy. Z posledných 5 zápasov neprehral ani raz a vyhral až 4-krát a to s Hannoverom 2:1, Hertou 2:1, Brémamy 5:0 a s Kolínom 3:0. Skóre má tiež vynikajúce 24:10. V hre na ihriskách súpera sa im darí a posledné 2 zápasy vyhrali.

Tieto tímy sa stretli vo vzájomnom duely iba 2-krát a oba vyhral Moenchengladbach. Gladbach bojuje o prvé priečky a body potrebujú. Preto myslím, že posledný Augsburg zdolá. Tipujem výhru hostí s kurzom okolo 1.90

TIP: Víťazstvo Moenchengladbachu (kurz okolo 1,90)


Brémy - Wolfsburg, 15.30

Brémy majú za sebou veľmi ťažký zápas s Bayernom Mníchov. Bayern potvrdil rolu favorita a pred očami vlastných divákov deklasoval Brémy 4:1. Nádej hostí aspoň na bod pochoval kto iný ako Ribéry a Robben. Obaja sa presadili 2-krát. Za hostí skóroval iba Rosenberg v úvode druhého polčasu. V závere zápasu bol navyše potrestaný červenou kartou Hunt a Brémy dohrávali s desiatimi hráčmi.

Wolgsburg privítal na svojom ihrisku Mainz. Mainz nenadviazal na svoj predošlý výkon, keď porazil Bayern, ale aj napriek tomu si zo sebou odniesol bod za remízu 2:2. Wolfsburg začal lepšie a dostal sa už do dvojgólového vedenia. Vtedy by zrejme nikto ani nepomyslel, že sa Mainzu podarí s týmto stavom niečo urobiť. Opak bol však pravdou a hostia stav vyrovnali aj keď druhý gól zaznamenali až v 81. minúte zásluhou Choupo-Motinga. Wolfsburg pochoval všetky svoje nádeje na trojbodový zisk v 85-tej minúte, keď dostal druhú žltú Hasebe a z trávnika sa musel porúčať.

Tabuľky a štatistiky

Brémy po prehre s Bayernom klesli opäť na 5-te miesto tabuľky. S týmto poklesom určite hráči nie sú spokojní. Momentálna forma Brém patrí medzi tie lepšie. Z posledných 5 zápasov vyhrali 3 a to so Stuttgardom 2:0, Kolínom 3:2 a Mainzom 3:1. Prehrali 2-krát. Najskôr s Gladbachom 5:0 a naposledy s Bayernom 4:1. Tieto výsledky hovoria o tom, že Brémy dostávajú veľa gólov a prvé v čom by sa mali zlepšiť je obrana. Doma však Brémy predvádzajú spoľahlivé výkony. Z posledných 5 zápasov vyhrali 4. Porazili Hamburg, Hannover, Kolín a Stuttgard. Prehrali iba s Dortmundom 0:2. Na domácej pôde sa Brémam darí a o tom svedčí aj skóre 16:8. V minulom zápase bol Hunt potrestaný červenou kartou a tak ho v budúcom zápase neuvidíme.

Wolfsburg klesol po minulom kole na 13-te miesto. Momentálna forma vlkov nie je dobrá. Z posledných 5 zápasov vyhrali iba raz s Hannoverom 4:1 a až 3-krát prehrali. Poraziť ich dokázala Herta 3:2, Dortmund 5:1 a aj nováčik Augsburg 2:0. Wolfsburg je vonku najhoršie hrajúci tím z celej ligy. Z posledných 5 zápasov nevyhral ani raz, pričom až 4-krát prehral. Bod získal akurát zo zápasu s Hamburgom. Skóre vonku je až hrôzostrašné 8:21. Proti Brémam nenastúpi potrestaný Hasebe.

Vzájomné zápasy sa prikláňajú na stranu Brém, ktoré dokázali zvíťaziť až 10-krát. Body sa delili 5-krát a Wolfsburgu sa podarilo vyhrať 4-krát. Brémy majú oveľa vyššie ambície ako Wolfsburg a myslím, že v tomto zápase to potvrdia ziskom troch bodov. Tipujem výhru Brém s kurzom okolo 1,60.

TIP: Víťazstvo Brém (kurz okolo 1,60)