Main Content

Elitná jedenástka 6. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk

nedeľa, 11. december 2011 03:41 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka 6. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 6. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk | zdroj: Roman Bobaľ a Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA grafika Spo

V utorok a v stredu sa dohrali posledné zápasy základných skupín tohto ročníka Ligy majstrov, ktoré so sebou priniesli aj veľké prekvapenia na účet favoritov. Prinášame vám ideálnu ideálnu jedenástku hráčov, ktorú sme vyberali podľa rozostavenia 4-4-2.

BRANKÁR

V utorňajšom zápase Porto – Petrohrad potrebovali domáci zvíťaziť, aby postúpili do osemfinále. Portugalský celok ale zahodil množstvo gólových šancí a po remíze 0:0 mu ostali len oči pre plač. Najväčšiu zásluhu na bezgólovej remíze mal ruský reprezentačný brankár Vyacheslav Malafeev, ktorý zneškodnil 9 striel domácich, vrátane viacerých z kopačiek brazílskeho fenomenálneho útočníka Hulka. Tím Lucianiho Spalettiho tak získať potrebný bod na postup z druhého miesta a Malafeev bol podľa nás najlepším brankárom posledného kola skupinovej fázy.

OBRANCOVIA

Napäté zápasy so sebou priniesli i viacero výborných individuálnych výkonov obrancov. Pri ich výbere sme okrem defenzívnej práce zohľadnili aj podporu útoku.

Na ľavý kraj sme vybrali Alyho Cissokha. Ten bol dá sa povedať hlavným strojcom neskutočnej eufórie na štadióne Maksimir v Záhrebe. Ak by tento Francúz neuskutočnil svoj asistenčný hattrick, tak by sa možno hráči Lyonu netešili z výhry 1:7 a následného „Last Minute“ postupu z druhého miesta. Stred obrany hája v našej zostave Francois Modesto a ruský reprezentant Vassili Berezoutski. Obaja sa postarali dôležité góly. Obranca CSKA Moskva Berezoutski strelil víťazný gól do siete Interu Miláno v 87. minúte a bek Olympiacosu Pireus Modesto sa postaral o poistenie víťazstva nad Arsenalom (3:1). Na druhý kraj obrany sme možno pre vás prekvapujúco opäť vybrali Phila Jonesa z Manchestru United. Bol jedným z mála hráčov United, ktorý na pôde Bazileju predviedli kvalitnú hru. Sám sa postaral o jediný presný zásah Red Devils vo Švajčiarsku, žiaľ ani to nestačilo na postup zo skupiny.

ZÁLOŽNÍCI


Výber prvého záložníka padol na nášho Mareka Hamšíka, ktorý bol jednou z ústredných postáv zápasu Neapolu vo Villarreale. Najprv prihrával Inlerovi cez dvoch hráčov na vedúci gól a o 11 minút neskôr poistil postupové víťazstvo Neapolu dorážkou do prázdnej brány. Hamšíka po zápase vyhlásili za muža stretnutia a vzhľadom na dôležitosť neapolského víťazstva nemohol chýbať v našom výbere.

V strede zálohy mu bude robiť dvojičku mladučky Granid Xhaka. Kto sledoval zápas Manchestru United v Bazileji rozhodne vie o koho ide. Iba 19-ročný supertalent zo Švajčiarska výborne dirigoval hru domácich a pre obranu United bol stále nebezpečný. Do ideálnej zostavy ho vybral aj prestížny portál goal.com, čo len podporuje náš názor.

Na pravú stranu vyberáme jeho spoluhráča z FC Bazilej Xherdana Shaqiriho. Ďalší mladučký Švajčiar bol mužom zápasu proti Manchestru United, keď prihrával na oba góly domácich. Rýchlosťou a dravosťou podobne ako Xhaka prevyšoval skúsených obrancov favorita. 

Morgan Amalfitano,
posledný muž našej zálohy, sa tiež blysol gólovými sistenciami. V zápase proti Borussií Dortmund na štadióne Signal Iluna Park prihral na dorovnávajúce góly Loicovi Rémymu a Andrému Ayewovi. Nakoniec Marseille vyhralo 2:3, na čom mal veľkú zásluhu.

ÚTOČNÍCI

Vybrať správnu dvojicu bolo tento krát mimoriadne ťažké. Po gólových hodoch Lyonu v Záhrebe sa nám núkal Jimmy Briand. Očaril nás i inak člen rezervy Barcy Isaac Cuenca, ktorý si pripísal proti BATE Borisov 3 asistencie. Veľa z vás by tu rado videlo aj Pedra, ktorý strelil dva góly. Vybrať sme však mohli len dvoch a myslíme, že sme urobili správne, keď sme zvolili Drogbu s Gomisom.

Pred zápasom Lyonu v Záhrebe by tréner francúzskeho tímu Remi Garde určite nečakal, že môže svoje mužstvo posunúť do vytúženej vyraďovacej fázy takým vysokým víťazstvom a Bafetimbi Gomis by pokladal za nemožné streliť najrýchlejšie štyri góly v histórií Ligy majstrov. Všetko sa však napokon splnilo a Dinamo Záhreb dostalo od Lyonu ešte väčšiu nakladačku (1:7) ako na pôde Realu Madrid (6:2). Gomis strelil medzi 45 a 70. minútou stretnutia štyri góly a tak rozhodne nemohol chýbať v elitnej 11-ke. 

Ako druhého hrotového útočníka sme si do našej TOP 11 vybrali kanoniera londýnskej Chelsea a Pobrežia Slonoviny Didiera Drogbu, ktorý sa podieľal na všetkých rozhodujúcich presných zásahoch „The Blues“ do siete Valencie. Didier, ktorý možno odíde z tímu Andrého Villasa Boasa už počas zimy, strelil dva góly a na jeden prihral Brazílčanovi Ramiresovi.