Main Content

3 otázky pred zápasom Real Madrid - FC Barcelona

sobota, 10. december 2011 14:48 | Autor: Jakub Vaverka

3 otázky pred zápasom Real Madrid - FC Barcelona
3 otázky pred zápasom Real Madrid - FC Barcelona | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

V tohtotýždňovej časti otázok k Primera Disivisón sme si pre vás pripravili špeciál o zápase roka na Pyrenejskom polostrove. Všetky tri otázky tak budú smerovať k dnešnému El-Classico, ktoré začína na Santiago Bernabeu od desiatej večer.


  Vymyslí Mourinho niečo nečakané ?

José Mourinho je známy “špekulant”.  Keď už si myslíte, že vás nemôže ničím prekvapiť vyrukuje na súpera úplne nečakanou taktikou alebo hráčskym žolíkom, ktorého na trávniku nik nečaká. Mourinho už stihol pre dnešným zápasom prekvapiť média, keď odmietol  prísť na predzápasovú tlačovku a poslal na ňu len svojho asistenta Karanku. Sme presvedčení, že dnes príde opäť s niečím novým. Čo to bude sa dozvieme až večer, no dúfame, že nie opäť drsná taktika, ktorá mala v minulosezónnych El-Classico za dôsledok mnoho nebezpečných súbojov a červených kariet.

 Kto je favoritom ?


Fanúšikovské tábory oboch tímov budú istotne namietať, no objektívne musíme prehlásiť, že tento šláger nemá favorita. Niekto favorizuje Real pre aktuálnu formu, no keď sa pozrieme na posledné zápas Barcelony sú rovnako suverénne ako tie v podaní Merengues. Navyše Barcelončania majú o kúsok lepšie skóre. V prospech Realu naopak hovorí lepšia situácia v tabuľke. Barcelona bude preto pod väčším tlakom, pretože Real dobehne len v prípade víťazstva.

 Aký tip zvoliť?


V prvom rade odporúčame netipovať víťaza stretnutia. Kurzy sú síce lákavé (okolo 2.50 na Real a okolo 2.70 na Barcu), no ide o dva v súčasnosti najlepšie tímy na svete a preto by bol váš tip na víťaza skôr pokusom naslepo, ako premyslenou vecou. Možno to znie prekvapujúco, no tip na strelca gólu sa zdá byť v tomto prípade bezpečnejší. Messi je tradičný strelec El-Classico a na to, že strelí gól si môžete staviť s kurzom okolo 2,00. Pamätáte si však koľko červených kariet padlo v predchádzajúcich meraniach síl týchto súperov? Prekonali hráči nevraživosť z minulej sezóny a budú tentokrát zodpovednejší? S kurzom 4,70, čo je naozaj atraktívna stávka, si môžete tipnuť na to, že Real Madrid dostane ako prvý tím červenú kartu. Riskli by ste to? Ak by ste tak učinili minulý ročník dostali by ste balík peňazí. Usúďte sami ako dobre poznáte tohtosezónny Real Madrid...