Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.12.)

sobota, 10. december 2011 16:44 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Robben by mohol byť nahradený
Arjen Robben je pre časté zranenia v Bayerne rizikovým artiklom a tak podľa denníku Bild hľadá riešenie, ako tento problém vyriešiť tak, aby z neho ešte aj vyťažil. Napriek častým zraneniam je Robben  hráčom, o ktorého by bol na prestupovom trhu veľký záujem. Vedenie klubu sa tak zdá sa nebraní ponúkam od konkurencie a už si vyhladlo aj Robbenovho prípadného náhradníka – mohlo by ísť o 22-ročného Marca Reusa z Monchengladbachu.  Šikovný stredopoliar, ktorý je schopný hrať aj na krídle útoku strelil v novej sezóne už 11 gólov, ku ktorým pridal štyri asistencie. Jeho cena sa odhaduje na 15 – 20 miliónov eur, pričom Bayern by mohol Robbenovým predajom získať možno aj dvojnásobok.

Novák pod Dubeň?
V médiach sa objavila správa, podľa ktorej kanonier Košíc Ján Novák by mohol v zimnom prestupovom období posilniť káder jesenného majstra zo Žiliny. Ak by Novák však nezamieril k Šošonom, tak je najpravdepodobnejšia jeho cesta do zahraničia. Konkrétne by malo ísť o Francúzsko, kde sa oňho zaujímali už v minulosti.

Sylvestr na Slovensko ?

Jakub Sylvestr, ktorý momentálne pôsobí s chorvátskom Diname Záhreb sa vyjadril, že v zime chce odísť z klubu minimálne na hosťovanie. Sylvest totiž stratil miesto v zostave účastníka tohtoročnej edície Ligy majstrov a chýba mu zápasová prax. Zákulisné informácie hovoria o tom, že by sa mohol vrátiť do bratislavského Slovana, odkiaľ do Záhrebu odchádzal.

Výmena nebude

Isté hlasy hovorili o tom, že Tottenham a Marseille by mohli uzavrieť zaujímavú výmenu, no dnes to vyzerá bledo. Malo ísť o výmenu Romana Pavľjučenka za Loica Rémyho, no takmer na sto percent sa tak nestane. Vyhlásil to agent 24-ročného Rémyho, podľa ktorého Marseille svoju hviezdu za iného hráča nevymení.

Raz určite

Bývalý tréner Chelsea Londýn a AC Miláno Carlo Ancelotti v jednom z nedávnych rozhovorov prezradil, že v budúcnosti bude určite trénovať AS Rím (kde majú o jeho služby veľky záujem), no momentálne by sa rád vrátil do anglickej Premier League.