Main Content

NHL playoff: Boston a Chicago do ďalšieho kola, famózny výkon Haláka

utorok, 27. apríl 2010 07:23 | Autor: TASR

NHL playoff: Boston a Chicago do ďalšieho kola, famózny výkon Haláka
NHL playoff: Boston a Chicago do ďalšieho kola, famózny výkon Haláka | zdroj: SITA

Jednu z najúspešnejších nocí v tohtoročnom play-off NHL majú za sebou slovenskí hokejisti. Najmä vďaka skvelému výkonu brankára Jaroslava Haláka odvrátili hokejisti Montrealu aj druhý postupový mečbal Washingtonu a v šiestom súboji úvodného kola play-off Východnej konferencie zvíťazili 4:1.

Chicago aj s prispením troch asistencií Mariána Hossu vyhralo šiesty duel v Nashville 5:3 a postúpilo do druhého kola, kde nebude chýbať ani Boston. Víťazný gól série Bruins s Buffalom si pripísal Miroslav Šatan.




Boston - Buffalo 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) - konečný výsledok série 4:2 pre Boston
Miroslav Šatan (Boston) 1+1

Boston zdolal v domácej TD Garden Buffalo 4:3 a v sérii proti favorizovanému tretiemu tímu na Východe triumfoval celkovo 4:2 na zápasy. Miroslav Šatan v 55. min šikovným rýchlym bekhendom po odrazenom puku zvyšoval na 4:2, čo bol vlastne aj víťazný gól domácich. Šatan predtým stihol pridať aj jednu asistenciu. Kapitán Bostonu Zdeno Chára počas vyše 27 minút na ľade vyslal jednu strelu na bránku Sabres a odpykal si dve trestné minúty. Buffalo v závere už len znížilo zásluhou svojho rakúskeho kanoniera Thomasa Vaneka na konečných 4:3 pre "medvede". Po tomto stretnutí sa sezóna v zámorí skončila pre obrancu Sabres Andreja Sekeru. "Bola to vyrovnaná séria. Ani jeden tím sa nevedel výrazne odpútať od svojho súpera, doslova sme si išli navzájom po krku. Oni však v tomto zápase strelili dva presilovkové góly a my žiaden. V sérii sme urobili zopár chýb, ktoré by sme radi vrátili späť. Celkovo to však nestačilo a vypadnutie je toho výsledkom," priznal tréner Sabres Lindy Ruff.

VIDEO: Gól Miroslava Šatana



Montreal - Washington 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) - stav série 3:3
Jaroslav Halák (Washington) odchytal celý zápas a kryl 53 streleckých pokusov domácich, vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu

Halák kryl v Montreale 53 z 54 pokusov hráčov z hlavného mesta USA (úspešnosť zásahov 98,1%) a právom sa stal prvou hviezdou zápasu. O víťazovi série a postupujúcom do konferenčného semifinále sa definitívne rozhodne v siedmom súboji v stredu na ľade držiteľa Prezidentskej trofeje Washingtonu. "Skvele nám vyšla prvá tretina," povedal po zápase Jaroslav Halák, ktorý prekonal doterajší klubový rekord Kena Drydena z roku 1971 v počte zásahov v riadnom hracom čase v zápase play-off. Dryden pred 39 rokmi v dueli s Bostonom (3:7) predviedol 47 zákrokov. "Myslím si, že pre nás to bolo veľkým povzbudením hrať doma pred zrakmi 21 000 divákov, ktorí nás celý čas hnali dopredu. Víťazstvá v týchto zápasoch mám najradšej. Nikto nám už síce nedával šancu, ale hrali sme s maximálnym nasadením podľa nášho plánu. Je to úžasný pocit, ale stále máme pred sebou jeden zápas," dodal Halák.

Nashville - Chicago 3:5 (3:4, 0:0, 0:1) - konečný výsledok série 2:4 pre Chicago
Marián Hossa (Chicago) 0+3

Na Západe dokonali hokejisti Chicaga postupové dielo víťazstvom v Nashville 5:3. Na troch góloch hostí pridal podpis asistenta Marián Hossa, celkovo má finalista ostatných dvoch ročníkov Stanley Cupu v tohtoročnej vyraďovacej časti na konte jeden gól a šesť prihrávok. Ďalší slovenský útočník Tomáš Kopecký tentoraz nebodoval. Favorizované Chicago potrebovalo na zdolanie defenzívne ladeného Nashvillu šesť zápasov. Zatiaľ čo Boston ešte nepozná meno svojho súpera v druhom kole play-off, Chicago si určite zmeria sily s Vancouverom. Pôjde o reprízu z vlaňajška. Vtedy postúpilo do konferenčného finále Chicago po výhre 4:2 na zápasy. "Momentálne neviem, čo na to povedať. Celú sezónu sme tvrdo pracovali, mali sme veľkú príležitosť ísť ďalej, nakoniec sme si to však nechali prekĺznuť pomedzi prsty. Je ťažké sa s tým vyrovnať," povedal sklamaný kapitán Predators Jason.