Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 11. december 2011 01:17 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 16. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

16. kolo nemeckej bundesligy pokračuje v nedeľu zvyšnými dvoma zápasmi. Prinášame vám preview k stretnutiam Stuttgartu s Bayernom Mníchov a Dortmundu s Kaiserlauternom.

Stuttgart - Bayern Mníchov

Stuttgart bude hrať 16-te kolo opäť na domácom ihrisku. V tom minulom iba remízovali s Kolínom a nepotvrdili tak rolu favorita. Stuttgart bol síce v oboch polčasoch mierne lepším tímom, ale aj napriek tomu si odniesli iba bod. Kolín dokonca vyhrával 0:1 po penalte Podolského. Neskôr Stuttgart skóre otočil v ich prospech na 2:1. V závere sa však znovu presadil Podolski a svojim druhým gólom vyrovnal na konečných 2:2.

Bayern sa po víťazstve nad Brémamy vrátil na čelo tabuľky. V tomto zápase musel Bayern vyhrať, pretože v tej chvíli sa nachádzal až na treťom mieste. Brémy sa snažili, ale aj napriek ich snahe prehrali vysoko 4:1. Veľmi potešujúca správa pre Bayern je, že sa po zranení gólovo presadil Robben a to hneď 2-krát. Ďalšie 2 góly pridal Ribéry a potvrdil svoju vynikajúcu formu. Proti Brémam sa nepresadil Gomez a v tabuľke strelcov sa tak na neho dotiahol Huntelaar, ktorý má na svojom konte rovnako 13 gólov.

Tabuľky a štatistiky

Stuttgart sa nachádza už 2 kolá na 7-mom mieste. Toto umiestnenie nie je dobré, ale ani najhoršie. Na pohárové priečky stráca 3 body. Forma Stuttgarru je zlá. Z posledných 5 zápasov vyhrali iba raz, aj to iba najtesnejším rozdielom 2:1 nad nováčikom Augsburgom. Prehrali s Mainzom 3:1 aj s Brémamy 2:0 a remízovali s Dortmundom a Kolínom. Výsledky a záporné skóre z posledných zápasov nasvedčujú tomu, že Stuttgart zažíva momentálne menšiu krízu. Doma sa Stuttgard taktiež zhoršil. Z posledných 5 zápasov zaznamenal 2 výhry s Augsburgom a Hoffenheimom, 2 remízy s Dortmundom a s Kolínom a tiež prehru s Hamburgom. Maródka Stuttgartu sa nezmenila a stále budú chýbať Audel, Celozzi a Delpierre.

Bayern je na prvom mieste, ale už iba s jednobodovým náskokom pred Dortmundom a Moenchengladbachom. Bayern mal predošlé kolá slabšiu chvíľku a stratil komfortný náskok, ktorý mal. Sebavedomie Bayernu naštrbila prehra s Dortmundom 1:0 a tiež s Mainzom 3:2  V minulom kole však Bayern vysoko zvíťazil a sebavedomie si tak zvýšil. Navyše si kľúčový hráči mohli oddýchnuť, pretože v zápase Ligy Majstrov proti Manchestru City nastúpili väčšinou hráči z lavičky. Bayern má v zápasoch na ihriskách súpera posledné výsledky naozaj veľmi pestré. Vyhral so Schalke 0:2, remízoval s Hoffenheimom 0:0, prehral s Hannoverom 2:1, vyhral s Augsburgom 1:2 a naposledy opäť prehral a to s Mainzom 3:2. Aj napriek týmto výsledkom má Bayern vynikajúce skóre vonku 11:6 a celkovo je to ešte lepšie 38:9. Momentálne má chrípku Kroos a Robben, ale v zápase so Stuttgardom by chýbať nemali.

Vo vzájomných zápasoch je lepší Bayern, keď vyhral 11-krát a prehral len 4-krát. Rovnako 4-krát sa body delili. Ak chce Bayern ostať v čele tabuľky bude musieť zvíťaziť a myslím, že sa mu to aj podarí. Tipujem víťazstvo hostí s kurzom okolo 1,60.

TIP: Víťazstvo Bayernu (kurz okolo 1,60)

 



Dortmund - Kaiserslautern

V minulom kole sa odohral zápas dvoch Borussií. Lepším tímom bol Dortmund a vďaka Lewandowskému sa ujal vedenia 1:0. Nevyužité šance Dortmundu však priniesli nádej domácemu Moenchenglabachu, ktorý v 72. minúte vyrovnal na 1:1. Bol to zápas tímov s rovnakým počtom bodov a keďže sa nepodarilo zvíťaziť ani jednému, body si rozdelili. Remíza nevyhovovala nikomu iba Bayernu, ktorý o bod predbehol oba tieto tímy a vrátil sa na prvé miesto v tabuľke.

Kaiserslauten privítal na svojom ihrisku Hertu Berlín. Domáci do zápasu vstúpili lepšie a vďaka vlastnému gólu Herty sa ujali vedenia. Herta však odpovedala veľmi rýchlo a vyrovnala na 1:1. V nasledujúcich minútach si pár sľubných šancí vybojovali opäť domáci, ale ani jednu sa im nepodarilo premeniť. V poslednej pol hodine zápasu mala však jasne navrch Herta, ale šťastie im nedopomohlo ku získaniu troch bodov a zápas sa skončil nerozhodne 1:1.

Tabuľky a štatistiky

Dortmund sa nachádza na druhom mieste s jednobodovou stratou na prvý Bayern. Hneď za Dortmundom je Moenchengladbach, ktorý je horší len o skóre a tiež si brúsi zuby na prvú priečku. Forma Dortmundu je vynikajúca. Z posledných 5 zápasov neprehral ani jeden. Remízoval so Stuttgardom 1:1, vyhral s Wolfsburgom 5:1, Bayernom 1:0, so Schalke 2:0 a naposledy opäť remízoval s Gladbachom. Doma vedie vynikajúcu šnúru štyroch víťazstiev v rade. Dortmund na svojom ihrisku veľmi dobre bráni, veď za posledné 4 zápasy dostal iba jeden gól. Nasvedčuje tomu aj skóre 22:4. Dormund má zranených mnoho dôležitých hráčov ako Subotic, Kehl a Bender.

Od Kaiserslauternu sa mnoho neočakáva a to potvrdzuje aj svojou 16-tou priečkou v tabuľke. Súčasná forma je zlá. Z posledných 5 zápasov nevyhral Lautern ani raz. Remízovali s Hamburgom 1:1, Hoffenheimom 1:1 a s Hertou tiež 1:1. Prehrali s Leverkusenom 2:0 a s Norimbergom 1:0. Vonku sa im taktiež nedarí a z posledných 3 zápasov nevyhrali ani raz. Skóre na ihriskách súpera majú záporné 5:9 a celkovo ešte horšie 11:19. Z tohto skóre možno usúdiť, že Kaiserslautern nedostáva veľa gólov no ešte menej ich dáva. Proti Dortmundu nenastúpi Šimúnek, Vermouth a Micanski.

Vo vzájomných zápasoch tesne vedie Dortmund. Ten vyhral 7-krát a ich súper 6-krát. Remízou sa zápas týchto tímov skončil tiež 6-krát. Dortmund si pochopiteľne bude chcieť udržať druhú priečku a len minimálnu stratu na prvý Bayern. Tipujem výhru domácich s kurzom okolo 1,30. Zaujímavejší je však tip, že Dortmund zvíťazí dvoj alebo viac gólovým rozdielom.


TIP: Víťazstvo Dortmundu (kurz okolo 1,30) alebo víťazstvo Dortmundu s hendicapom s lepším kurzom